TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Başsavcılık HDP'li Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki HDP'li Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi.
Başsavcılık HDP'li Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi
AJANSLAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere’de olduğu belirtilen ve ’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan aranan eski HDP’li milletvekili Osman Baydemir’in iadesi ve kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırladı. Savcılıkça hazırlanan talepname, Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Başsavcılık tarafından Baydemir hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan başlatılan soruşturma devam ederken soruşturma kapsamında farklı tarihlerde PKK/KCK’nın sözde "Yasama meclisi" olarak kabul edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına "Diplomasi komisyon üyesi" olarak katılarak konuşma yaptığı, terör örgütü PKK’ya müzahir bazı yayın organlarında yapılan çağrılara uyarak yasa dışı etkinliklere katıldığı, PKK’lı teröristlerin cenazelerine katıldığı tespit edildi.

İADESİ İSTENİYOR
Yurt dışında olduğu değerlendirilen Baydemir hakkında Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğince, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Savcılık, yurt dışındaki Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi. İngiltere yetkili adli makamına gönderilen talepnamede Osman Baydemir ile ilgili yürütülen terör soruşturmasının sonuçlandırılabilmesi için Türkiye’ye iade edilmesi istendi.
Yorum Yazın