TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Batı medyası basınımızın 15 Temmuz tavrından ders çıkarmalı

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 'Batı medyası, ülkemiz basınının 15 Temmuz'da sergilediği net tavırdan çok büyük dersler çıkarmalıdır.' dedi.
Batı medyası basınımızın 15 Temmuz tavrından ders çıkarmalı
AA - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından bir otelde düzenlenen "Yerel Medya Buluşmaları"nda, yoğun mesai harcayarak görevlerini fedakarca sürdüren gazetecilere teşekkür etti.

Medyanın önemine dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, yerel medyanın, şehri, semti, mahalleyi ve sokağı sayfalarına taşıma gücü olduğunu söyledi.

Yakın geçmişte büyük gazetelerin tirajını, kendi şehirlerinde geçen yerel gazeteler bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"Üstelik bunun önüne geçebilmek için büyük gazetelerin çabaları da olmuştur. Kimi zaman kadroların neredeyse tamamı transfer edilmiştir ama yerel olmayı, insanlarının arasında kalmayı başaran o gazeteler sarsılmamıştır. Günümüzde imkan ve şartlar değişti. Yerelle ulusal arasında uçurum var. Bu toplantıların maksadı, birlikte bu durumun nedenlerini ve çözümlerini bulmak ve mümkün olduğunca hızlıca hayata geçirmektir. Yerel medya ne kadar güçlü ve etkili olursa, ülkenin siyaseti, hizmet sektörü, sosyal hayatı ve sporu o derece güçlü olacaktır."

Yerli ve milli tavır

Hakan Çavuşoğlu, medyanın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çok önemli rol üstlendiğine işaret etti.

Milletin 15 Temmuz'da tarihe yeni bir bağımsızlık destanını daha not düştüğünü anlatan Çavuşoğlu, "Burada değerli basın mensuplarının hakkını da teslim etmeden geçmeyelim. Medyamız, 15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara davetini milletimize ulaştırarak, tamamen bağımsız, tamamen yerli ve tamamıyla milli bir tavır sergilemiştir. Tüm dünya o gece yalan, iftira ve çarpıtma yerine doğru ve güvenilir bilgilere yer verdiği zaman, medyanın demokrasiyi nasıl güçlü kıldığını görmüştür." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 15 Temmuz'da milli bir duruş sergileyen medyanın, mesleğin onuruna yaraşır şekilde görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini belirtti.

Türk medyasının 15 Temmuz'daki tutumuyla Batı medyasına önemli bir ders verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Batı medyası, ülkemiz basınının 15 Temmuz'da sergilediği net tavırdan çok büyük dersler çıkarmalıdır. Neyin haber değeri var, neyin yok, gelsinler bu ülkenin sağduyulu medya mensuplarından öğrensinler." şeklinde konuştu.

Darbenin bertaraf edilmesinin ardından dünyanın pek çok bölgesinden basın mensuplarının heyetler halinde Türkiye'ye davet edildiğini anımsatan Hakan Çavuşoğlu, "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık" programı kapsamında 27 ülkeden 75 gazetecinin 15 Temmuz'da saldırıya uğrayan medya gruplarını ziyaret ettiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde de 53 ülkeden 340 gazetecinin Türkiye'de ağırlandığını da sözlerine ekledi.
Yorum Yazın