TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Beko, ' Taksim sevdamız, kutlama devam edecektir'

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine ilişkin şunları söyledi: '1977 yılında katledilen arkadaşlarımızın katilleri bulununcaya kadar, adalete teslim edilinceye kadar Taksim sevdamız, kutlama devam edecektir. Bu konuyla ilgili Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik.'
Beko, ' Taksim sevdamız, kutlama devam edecektir'
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Yönetim Kurulu Üyeleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme sonrası Beko, gazetecilere görüşmeyi değerlendirdi.

1 Mayıs Dayanışma Mücadele Günü’nün normal bir miting olmadığını belirten Beko, şöyle konuştu: “37 kişi faşist katiller tarafından katledildiğinden dolayı, biz 1977 yılında katledilen bu arkadaşlarımızın katilleri bulununcaya kadar, adalete teslim edilinceye kadar Taksim sevdamız, kutlama devam edecektir. Bu konuyla ilgili sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Yapılacak 1 Mayıs Dayanışma Mücadele Günü’nde bizlerle birlikte olacağını dün İstanbul Milletvekili sayın Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekili sayın Musa Çam’ın Meclis’te yapmış olduğu 'Biz bedeli ne olursa olsun 1 Mayıs Günü Taksim’de olacağız' ifadeleri bizim için önemliydi. Kendilerine bu konuyla ilgili teşekkür ettik.”
Taşeron işçilerle ilgili de görüştüklerini anlatan Beko, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye‘de belediyelerde 500 bine yakın, genelde 2 buçuk milyona yakın güvencesiz, sendikasız, genelde sigortasız, iş güvenliği olmayan taşeron işçileri var. Bu taşeron işçileriyle ilgili görüşmeler yaptık. Taşeron işçilerle ilgili önümüzdeki dönemde kadrolu işçi olabilmeleri için biz konfederasyon olarak çok ciddi çalışma yapacağız. Bununla ilgili önümüzdeki dönemde grubu bulunan partileri ziyaret edeceğiz. Bu konuyla ilgili CHP Genel Başkanımızdan rica ettik. Önümüzdeki süreçte, bu insanların ölmemeleri için, bu çalışan arkadaşlarımızın da iş güvenliği olmasına sendikalı olmasını ve kadrolu işçiler olabilmeleri için böyle bir çalışma içerisinde olacağımızı kendisine ilettik.”

Genel meseleleri de değerlendirdiklerini bildiren Beko, “Önümüzde biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Onunla birlikte genel seçimler var. Bu konularla ilgili de hassasiyetlerimizi kendilerine ilettik” dedi.

Beko'ya, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın "1 Mayıs’ta Taksim’de değil valinin belirttiği yerde Yenikapı ve Maltepe’de kutlama yapılabileceğiyle" ilgili açıklaması soruldu. Beko da şöyle karşılık verdi:
“Bu normal bir miting değil. Normal bir mitingi siz tabi ki Kadıköy’de yapabilirisiniz. Yenikapı’da yapabiliriz bunda bir sıkıntı yok. Ancak Taksim’de 37 şehidimiz var. Bu 37 şehidimizi anmak üzere biz 1 Mayıs Dayanışma Mücadele Günü’nde Taksim’de yapma zorunluluğumuz var. Bir de bizim üyelerimize karşı bir sorumluluğumuzun olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor.”
Kutlamaların Taksim’de yapılabilmesiyle ilgili AİHM kararına da dikkat çeken Beko, Türkiye olarak AİHM’e üyeysek biz bu üyelik hassasiyetiyle gerekli çalışmaları İçişleri Bakanı, Başbakan ve İstanbul Valisinin yapması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Beko, 2013 yılında 1 Mayıs’ta yaşananları rapor ettiklerini ve bunu AİHM’e götüreceklerini kaydetti, bu 1 Mayıs’ta bunları yaşamak istemediklerini ifade etti.Cumhurbaşkanlığı konusunda ne gibi hassasiyetleri olduğu sorusuna ise Beko, şöyle karşılık verdi: “Biz sadece dileklerimizi kendilerine iletmeye çalıştık. Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye’de 80 milyona yakın insanı kucaklayabilecek birlik, barış, kardeşlik içerisinde olan bir ülke hasreti içerisindeyiz. Bunları ifade ettik.”
Yorum Yazın