TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Binali Yıldırım'a İzmir'de sevgi seli

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 'Karabağlar’a metroyu getireceğiz. Eskiizmir’e metro gelecek. Karabağlar Buca arasına tramvay yapıyoruz' dedi.
Binali Yıldırım'a İzmir'de sevgi seli
İHA - Yıldırım, seçime saatler kala son mesajlarını İzmir’in Tire, Bayındır, Torbalı ve Karabağlar ilçesinde verdi. Yaklaşık 25 bin kişiye seslenen Yıldırım, Türkiye’nin ihtiyacı olan büyük yatırımları gerçekleştiren bir isim olduğunu hatırlattı, İzmir’in damarlarını açarak 7-24 yaşanılır bir kent haline getirecekleri sözünü verdi. Şimdiye kadar ne söz verdiyse yaptığını ifade eden Yıldırım, “Neyin sözünü verdiysem arkasında oldum. Yapamayacağım sözü vererek umut ve hayal tüccarlığı yapmadım. Şimdi sıra İzmir’de. İzmir’in hizmetsizlikten ağlayan yüzünü güldüreceğim. İzmir’in damarlarını açacak cerrah olarak karşınızdayım” dedi. Belediye çalışanlarının hepsinin yerinde kalacağını iş konusunda bir sıkıntı olmayacağını anlatan Yıldırım, “Bakan olduğum zaman eski personelle çalışmayı sürdürdüm. Kimsenin işinden etmedim. Şimdi de çalışanlarla yolumuza devam edeceğiz. Aksine bu kadar projede çalışacak insana ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

Her gittiği yerde sevgi selinin arasında kalan ve izdiham nedeniyle bir programdan diğerine gitmekte güçlük çeken Yıldırım, Tire, Bayındır ve Torbalı’da vatandaşlara seslendi, Yıldırım için havai fişekli ve meşaleli karşılamalar yapıldı.

İzmir’in artık yöneticilerle yaşadığı kara talihine yanmak istemediğini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: “İzmirliler artık hayat damarlarının açılması gerektiğini haykırıyor. İzmir ilçeleriyle birlikte iş istiyor, zenginleşmek ve parlamak istiyor. Onun için diyorum ki Hayat İzmir 1414 projemizle buradayız. Ben ve ekibim hazır. Ne söz vermişsek sonuna kadar arkasındayım. İZBAN’ı Torbalı’ya getiriyoruz, bununla da kalmayıp, Selçuk ve Bergama’ya kadar uzatıyoruz.” Karabağlar Eskiizmir pazar yerinde AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan ile birlikte vatandaşların karşısına çıkan Yıldırım, burada da havai fişekli gösteriyle karşılandı. Karabağlar’ın, İzmir ve Ege’ye yakışacağına dikkat çeken Yıldırım, Karabağlar Türkiye’ye yakışır, modern bir şehir olmak istiyor. Karabağlar Hayat bulmak istiyor.Karabağların gençleri istihdam istiyor. Çalışmak için el kapılarında dolaşmak istemiyor. Sinemaya gitmek için, tiyatroya gitmek için, arkadaşlarıyla bir mekânda buluşup sohbet etmek için taban eskitmek istemiyor.Onun için Hayat İzmir 1414 projemizde 99 proje Karabağlar için hazırlandı.”

Karabağlar’ın artık kendisini gelişmekten alıkoyan, kalkınmaktan alıkoyan ayak bağlarından kurtaracaklarını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karabağlar’a metroyu getireceğiz. Eskiizmir’e metro gelecek. Karabağlar Buca arasına tramvay yapıyoruz. Kimseyi evinden yurdundan etmeden yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Kimse evinden yurdundan olmayacak. Kimsenin rızası olmadan evine işlem yapılmayacak. Bizi kimseyle karıştırmasınlar.”

Belediye çalışanları yerinde kalacağını ve işinden edilmeyeceğini anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Kimse işinden edilmeyecek. Yapacağımız hizmet ve yatırımlarla belediyenin iş imkanı artacak. Necip Kalkan Karabağlar’ı sokak sokak biliyor. 13 nokta öncelikli olmak üzere trafiğin sıkıştığı ihtiyaç olan yerlere dalçıksa dalçık, üst geçitse üst geçit, yol genişletilecekse yol genişletme ne gerekiyorsa onu yapacağız. Karabağlar’ın boğazını sıkan trafik keşmekeşinden kurtaracağız. Otopark sorunu kalmayacak. Kültür merkezleriyle, sosyal yaşam alanlarıyla, engelli, yaşlı ve çocuklarımıza yönelik sosyal yaşam birimleriyle Karabağlar’ı modern bir Avrupa şehri yapmaya kararlıyız. İzmir haritasını düşünün. 30 ilçesi var. 1414 projeyi hazırladık. Sadece Karabağlar için 99 projemiz var. Mobilyacı esnafımızın sorunlarını sıkıntılarını biliyorum. Beklenti ve talebini biliyorum. Tüm hepsini yapmak boynumuzun borcu. Necip Kalkan’ın borcu."

İzmir’de hem hizmet hem de gönülleri yapmak için aday olduklarını bildiren Yıldırım, “Büyük Şairimiz Yunus Emre,‘Ben gelmedim kavga için, Benim işim sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim’ der. Gönül yapmak sözle olmaz. Lafla olmaz. Hizmetle olur, yatırımla olur, yeni iş alanları oluşturmakla olur" dedi.

Dünya Tiyatro Günü'nde İzmir'de tiyatro olmadığını vurgulayan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünya Tiyatro Günü'nde öyle bir İzmir var ki tiyatro yok. Bunlar seçimi kaybedeceklerini anladı. Şimdi ne diyorlar biliyor musunuz? AK Partililer seçimde hile yapacaklar. Biz de bir söz vardır. Derviş'in fikri ne ise zikri de odur. Bu hileleri hurdaları siz bilirsiniz. Oyları gizli atıp gizli tasnif yapma sizin geleneğinizde var. AK Parti yüzde 30'da kalırken hile hurda yoktu. Seçime iki gün kala yan çizmeye başladılar. Gümbür gümbür geldiğimizi gördüler."
Yorum Yazın