TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bizim yerin altında olanlara ihtiyacımız yok

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bu milletin şamarını yediğiniz zaman bir daha doğrulamazsınız. Bu millet bir evladını şehit verir, ama memlekete bir saldırı olduğu zaman topyekun karşısında durur. Şehitlerini de unutmaz dedi.
Bizim yerin altında olanlara ihtiyacımız yok
Sultan Gedik - Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Bursa Samsun Günleri'nin açılışına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Kılıç, “İnsanların hangi şehirden, hangi coğrafi bölgeden geldiklerini hatırlamaları, bilmeleri lazım. Yaşadığımız yere çok büyük bir katkı sağlamamız gerekiyor. Samsun'un çalışkan, vefakar insanlarının da Bursa'nın ekonomisine, sosyal hayatına ve Türkiye'mizin ekonomisine büyük katkı verdiklerini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızla birlikte stadın açılışına katılmıştık. Tabii orada Cumhurbaşkanımızın, ‘Arena kelimesini en kısa sürede çözelim’ diye bir sözü olmuştu. Siyasetçi olarak en yakın çalıştığımız kesim sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum olmadan toplumun ilerlemesi, değişmesi, kendini geliştirmesi mümkün değildir. Onun için bu çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu noktada sporun da, siyasetin de bu tip çalışmaların bir arada sivil toplum çalışmaları olduğunu düşünüyoruz. En büyük sivil toplum örgütleri siyasi partilerdir. Onlara oy verenler, gönül verenler bunun en güzel örneğidir. Samsun ve Bursa kendi dinamikleri içerisinde farklı alanlar var. Bunu farklı alanları bir araya getirerek ileriye dönük bir birliktelik olabilir. Sanayide, turizmde, farklı imalat sanayisinde bu iş birliği olabilir. Samsun'da şu anda cerrahi el aletleri sanayii var, Bursa'daki sanayi de ortada” dedi.

“BİZİM YERİN ALTINDA OLANLARA İHTİYACIMIZ YOK”
Bakan Ala ise, “Bursa dediğimiz zaman Osmanlı'nın kuruluşu akla gelir. Bursa, kuruluşun şehridir. Samsun dediğimiz zaman da kurtuluş akıllara gelir. Bu birlikteliğin verdiği mesajı, bütün ülkeye buradan haykırmak gerekiyor. Türkiye hızla büyüyor. Dünya baş aşağı giderken, ekonomik kriz ile uğraşırken, Türkiye'de siyasi istikrar bizi büyütüyor. Bizim yerin altında olanlara ihtiyacımız yok. Bizim yerin üstünde yürekleri bir arada çarpan yüreklere ihtiyacımız var. Yerin üstündeki insanımızı fark ettiğimiz sürece, kendi değerlerimize fark ettiğiniz sürece başkasına ihtiyaç duymadan tam yol ileri gideceğiz. Kişi başına düşen milli gelirimizi de Avrupa Birliği standartlarında çıkaracağız” diye konuştu.

“BU MİLLETİN ŞAMARINI YEDİĞİNİZ ZAMAN BİR DAHA DOĞRULAMAZSINIZ”
Maşaları kullananların ülkeyi yıkamadığına dikkat çeken Ala, “Çünkü Samsun vardı, Bursa vardı, yıkılmayız. Şimdi yine karıştırmaya çalışıyorlar. Senin sahibin dağıtılmamış, seni elinde tutan dağıtılmamış, seni kullanan bu memlekete zarar verebilir misin? Onun için aklınızı başınıza alın. Bu millete zarar verebilirsiniz. Ama bu milletin şamarını yediğiniz zaman bir daha doğrulamazsınız. Bu millet bir evladını şehit verir, ama memlekete bir saldırı olduğu zaman topyekun karşısında durur. O şehitlerini de unutmaz. Memleketinden de herhangi bir çakıl taşını kimseye vermez. Misafir olarak gelecek misin? 3 milyon Suriyeli kardeşimizi dünya seyrederken biz onları misafir ettik. Misafirperver olduğumuza kuşku yok. İhtiyacı olana yardım ederiz, soframıza ortak ederiz. Ancak ülkemize dışarıdan kimseyi ortak etmeyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler stantları gezdi.
Yorum Yazın