TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Bölücülük furyası vatan coğrafyasını tesiri altına aldı

MHP Genel Başkanı Bahçeli bölücülük furyası, bölünme kampanyası, fitne-fesat kalkışması vatan coğrafyasını baştan ayağa tesiri altına almıştır dedi.
Bölücülük furyası vatan coğrafyasını tesiri altına aldı
ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin belirsiz bir sürece girdiğini savunarak, sorunların gittikçe yoğunlaştığını ve kutuplaşmanın her geçen gün arttığını ifade etti.

Milli birliğin de hasar aldığını ve hırpalandığını ileri süren Bahçeli, "AKP hühümeti, Türkiye'nin tarihsel yürüyüşünü sakatlamakta, Türk milletine kötülük üzerine kötülük yapmaktadır. Bu hükümetin miadı dolmuş, son kullanım süresi geçmiştir. Bu hükümet eskimiş, tükenmiş, yorulmuş ve hurdaya çıkmıştır. Bir yandan 17-25 Erdoğan diğer yerden Serok Ahmet, bir tarafta İmralı canisi diğer tarafta Kandil Dağı'na çöreklenen bölücü terör çetesi ülkemizin tekerine çomak sokmaktadır. AKP-PKK işbirliğiyle tecelli eden ihanet  ittifakı Türkiye'nin mezarını kazımakta, tarihsel haklarını kazımaktadır. Demem odur ki bölücülük furyası, bölünme kampanyası, fitne-fesat kalkışması vatan coğrafyasını baştan ayağa tesiri altına almıştır" dedi.

Ekonomi zora sokuldu
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının Türkiye ekonomisini zora soktuğunu savunarak, "Enflasyon-faiz-kur arasındaki ilişkilere cahilce bakışı ekonomik maliyetleri katlamış, durduk yere dövizin yükselmesine yol açmıştır" diye konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti:
"Erdoğan'ın ateşlediği döviz en başta reel sektöre zarar vermiş, vatandaşlarımızın bütçesini sarsmış, dış borcu çoğaltmış ve makro ekonomik parametrelere irtifa kaybettirmiştir.

Piyasalar deyim yerindeyse felç geçirmiştir. 2014'ün Nisan ayında 78,5 olan Tüketici Güven Endeksi 68 puana gerilemiştir. 2014 yıl sonu itibarıyla 174,5 milyar dolar olan finansal kesim haricindeki firmaların açık pozisyonu, uykuları kaçırmaktadır. Erdoğan'ın yüzünden reel sektör yaklaşık 82 milyar liralık ek bir finansman giderine mahkum etmiştir.

Başkanlıktan başka gözü hiçbir şey görmeyen, kendi kariyer planlamasından başka hiçbir gündemi olmayan Erdoğan, Türkiye'ye döviz şoku yaşatmış, milletimizi fakirleştirmiş, ekonomiyi darboğaza itmiştir. Erdoğan konuştukça kur uçmuştur. Erdoğan, şuursuzluğuna yenilerini ekledikçe dolar kanatlanmış, ihracat erimiş, ithalat patlamış, borçlar katlanmıştır."

Yol haritası yırtıldı
"AKP'nin yol haritası yırtılmış, planları havaya uçmuştur" diyen Bahçeli, Türkiye ekonomisinin meçhule doğru sürüklendiğini ileri sürdü.

Hükümetin ekonomik politikalarının vatandaşları perişan ettiğini savunan Bahçeli, şunları da söyledi:
"Kazanan döviz lobisi, karlı çıkan para baronları, servetine servet ilave eden sıcak para tacirleri, karanlık çevrelerdir. Kazanan rantiyeciler, sevinen faizciler, gülen küresel simsarlar, palazlanan döviz stokçularıdır. Kazanan dolar milyarderi Erdoğan, cebini dolduran hırsız çetesidir. Kaybeden ise Türkiye'dir, yoksullaşan Türk milletidir. Kaşla göz arsında Türkiye'den çekilen 2 milyar dolara yakın döviz miktarı, aynı zamanda emeğimiz ve alın terimizi de götürmüştür.

Dövizdeki patlamayı kürsel gelişmelere bağlayan hükümet yanlıştadır. 'Başka ülkelerde de artıyor ne yapalım' diyenler gaflettedir. Dövizi omuzlayan, sırtında gezdiren, elinden tutan Erdoğan'dır. Döviz artışına çanak tutan, doların ateşini yükselten; AKP'nin ilkesiz, düşüncesiz ve donanımsız hamle ve adımlarıdır" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Nevruz için terörist başı Öcalan'dan bir mesaj bekleniyor ve kongre çağrısı da yapması beklentiler arasında. En azından böyle bir beklenti oluşturuldu, öncelikle böyle bir çağrı olup olmayacağına dair görüşleriniz nelerdir?" sorusu üzerine Bahçeli, "Her yıl Diyarbakır'da nevruz istismar edilmekte, PKK terör örgütünün hedeflerine doğru bir siyasal amaç olarak kullanılmaktadır. Bu yıl kim ne diyecekse desin, bizi ilgilendirmemektedir. Bizi ilgilendiren tek konu vardır: Ankara'nın sesidir" dedi. Bahçeli, bu sesin MHP kongresi olduğunu ifade etti.

Bahçeli, "ABD'nin Suriye'ye yönelik politikasında bir değişiklik olduğu görülüyor, Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları var bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna ise "ABD'nin son söylediklerini başından beri takip ettiğinizde çelişkilerle dolu bir siyasettir. İleride ne olacağı belli değildir. Erken bazı ifadelerle ne ABD'nin yandaşı gibi gözükmek ne de Türkiye'yi bir karanlığa sokmak doğru değildir" karşılığını verdi.

Devlet Bahçeli, "Genel başkan Yardımcınız Celal Adan, 'Ergenekon ve Balyoz birer darbe hevesidir' dedi, bu görüşe katılıyor musunuz" sorusuna, "Evet, doğru söylemiş Celal Adan" dedi.
Yorum Yazın