TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Bu ülke birlik içerisinde 16 Nisan'ın önemini görecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, 'Bu ülke, bu yüzyılın kaderinin yazıldığı bugünlerde bir kez daha birlik içerisinde, 16 Nisan'ın ne kadar önemli olduğunu görecek ve Allah'ın izniyle gereğini yapacak.' dedi.
Bu ülke birlik içerisinde 16 Nisan'ın önemini görecek
AA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni konuşmak üzere Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen "Genç Kürsü" adlı programda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değindi.

Albayrak, "16 Nisan'ın esas ruhunu ihtiva eden 18 madde ki bunun iki maddesi yürürlük maddesi, 16 maddeyi tek tek açıklamayacağım ama ben öncelikle herkese şunu tavsiye ediyorum, diyorum ki asgari eğitim düzeyini haiz her Türk vatandaşı aklıselim, aklı yerinde her Türk vatandaşı açıp 16 maddeyi bir okusun." ifadesini kullandı.

"Biz ülkenin birliği, beraberliği diyoruz"
Albayrak, bilgi kirliliğinin, fitnenin kol gezdiği bir dönemden geçildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Bugün 15 yıllık 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' istikametinde geldiğimiz bu büyük kırılma ve gideceğimiz istikamet ve bu istikamette kimler yolumuza taş koyuyor, kimler sesimizi kısmaya çalışıyor, kimler başımıza çorap örmeye çalışıyor, kimler ihanet şebekeleri ve maşalarla bu ülkenin geleceğine, nesillerine kast etmeye çalışıyor, bunu görmemiz lazım, esas konu budur."

Gazete manşetlerine değinen Albayrak, "Biz ülkenin birliği, beraberliği diyoruz, adamlar hen gün fitne tohumuyla nasıl ülkeyi böleriz yalanını ortaya atmaktan geri durmuyorlar. Vicdan sahibi olan, millet şuuru olan, bu topraklardan aldığı, tükettiği ekmeği ve suyunun zerre vefası olan herkes bu hakikat dairesinde bakmak zorunda. Bu ülke, bu yüzyılın kaderinin yazıldığı bugünlerde bir kez daha birlik içerisinde, 16 Nisan'ın ne kadar önemli olduğunu görecek ve Allah'ın izniyle gereğini yapacak. Benim bundan hiçbir şüphem yok." değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Yazın