TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Çavuşoğlu, Grandi ile göçmen ve sığınmacıları görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi ile görüşmesinde başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere göçmen ve mültecilere yönelik çalışmaların değerlendirildiği bildirildi.
Çavuşoğlu, Grandi ile göçmen ve sığınmacıları görüştü
AA - Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun Türkiye'yi ziyaret etmekte olan Grandi'yi kabulü sırasında, 3,5 milyonu aşkın Suriyeliye ev sahipliği yapan, dünyada en fazla mülteci nüfusunun yaşadığı Türkiye'nin bu alandaki çalışmaları ele alındı.

Görüşmede, Türkiye'nin girişimci ve insani dış politikasının tezahürü olan insani yardımlar gündemde yer aldı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Türkiye'deki Suriyelilere yönelik faaliyetleri ile bölgedeki güncel gelişmeler hakkında da görüş alışverişi yapıldı.

Türk tarafı Suriyeli sığınmacıların gıda, barınma, eğitim ve sağlık başta olmak üzere hayatlarını idame ettirmelerini teminen Türkiye tarafından sağlanan imkanları BM yetkilileriyle bir kez daha paylaştı. Ayrıca görüşmede; göçmen ve mültecilere yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Çavuşoğlu, Grandi ile görüşmesine ilişkin gün içerisinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, dünyada en fazla sığınmacıyı misafir etmemiz ve Suriyelilerin yanı sıra Bangladeş, Somali gibi diğer bölgelerdeki mültecilere yardımlarımız nedeniyle teşekkür etti. Görüşmemizde mültecilere ilişkin sorumluluk paylaşımının önemini ele aldık." ifadesini kullanmıştı.
Yorum Yazın