TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'dan MİT'le ilgili soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Grup Disiplin Kurulu Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinde Milli İstihbarat teşkilatı'yla (MİT) ilgili 5 soruya cevap talebinde bulundu.
CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'dan  MİT'le ilgili soru önergesi
MİT’in uluslararası faaliyetleri kapsamında, bazı ajanları ilgili ülkelere ihbar ettiğine ilişkin haberler in kamuoyuna yansıdığını ifade eden Acar'ın 5 maddelik önergesinde cevabını talep etitği sorular şöyle:
"MİT’in Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin olarak, özellikle muhalefet milletvekilleri ve siyasetçilerin fişlendiğine ilişkin haberler basında yer aldığına dikkat çekti. Acar bu kapsamda Milli İstihbarat Teşkilatı ile ilgili iddialar incelenmiş ya da araştırılmış mıdır?
Hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Hiçbir inceleme ya da soruşturma yapılmamış ise gerekçesi nedir?
MİT’in uluslararası faaliyetleri ile ilgili iddiaların kaynağı neresidir? Bu konu incelenmiş midir?
MİT’in özellikle muhalefet milletvekillerini ve siyasetçilerini fişlediği iddiaları incelenmiş midir? MİT, bir yargılama ile ilgili gönderdiği yazıda varlığını kabul ettiği bu izlemelerin amacı nedir? Konunun soruşturulması sağlanacak mıdır? Özellikle muhalefet milletvekilleri ve siyasetçilerinin takip edilmesi, izlenmesi, fişlenmesi, Hükümetiniz tarafından olağan mı karşılanmaktadır?
MİT’in uluslararası ve Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili iddiaların kamuoyuna yansımasında “cemaat-hükümet çekişmesi”nin etkili olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur? Hükümetiniz, nasıl bir çekişmenin içindedir? Türkiye’nin güvenliği, bu çekişmelerle ortalığa saçılabilecek durumda mıdır?
“Fidanı söktürmeyiz, yedirmeyiz” yaklaşımı, süreçlerden bilginiz olmasından mı kaynaklanmaktadır? Kurumların güven kaybı yaşamaması için objektif ve hukuki denetim süreçlerini işletecek misiniz?"
Yorum Yazın