TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

CHP Bursa Milletvekili Erdemir'in basın toplantısı

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Düzenlemesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'a torba yasayla ilave maddeler eklenmesine ilişkin, "Ne yazık ki akıl tutulması diyebileceğimiz bir süreç sonucunda internet hak ve özgürlüklerimiz daha da sınırlandırılmıştır" dedi.
CHP Bursa Milletvekili Erdemir'in basın toplantısı
Erman Çimen - İHA - CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 5651 sayılı yasanın 2007 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Ahmet Yıldırım-Türkiye davasına ilişkin 18 Aralık 2012 tarihinde verdiği kararla 5651 sayılı kanunu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı bulmuştur. Dün, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen torba yasayla 5651'e ilave maddeler eklenmek istenmektedir. Gönül isterdi ki 5651'de yapılması önerilen değişikliklerle temel hak ve özgürlüklerimize ilişkin kamuoyunda dile getirilen talepler karşılanmış olsun. Ne yazık ki akıl tutulması diyebileceğimiz bir süreç sonucunda internet hak ve özgürlüklerimiz daha da sınırlandırılmıştır. Ülkemiz, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, İran ve Çin ile birlikte internete erişimin kısıtlı ve sansürlü olduğu otoriteler ülkeler ligine düşürülmüştür. Gelin Türkiye'yi internetsiz bırakmayalım. Geleceğini karartmayalım, internetimiz sansürsüz, demokrasimiz ayıpsız olsun" dedi.

Bir soru üzerine Erdemir, "Bakandan alınıp TİB'e bırakılması aslında talihsiz bir makyaj. Bu gerçekten talihsiz bir düzenleme. Temel hak ve özgürlükler noktasında ilerleme sağlamayan bir yaklaşım. Kelime oyunlarıyla bilişimin gelişmeyeceği aşikar. İster kapatma, ister erişim, ister engelleme, isterse sansür deyin. Türkiye'nin yatırım iklimi hangi kelime oyununu yaparsanız yapın zarar görecektir" diye konuştu.

Erdemir, tasarının yasalaşması durumunda iptaline ilişkin bir başvuruda bulunup bulunmayacaklarına ilişkin, "CHP olarak konunun takipçisi olacağız. Bu internetin karartılması dediğimiz akıl tutulmasının karşısında olacağız. Halihazırdaki yasa, AİHM'e aykırı bulunmuş bir yasadır" dedi.

İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül ise, "Temel yanlış, devletin vatandaşlar adına neyin iyi neyin kötü olduğuna karar vermesidir. Burada devletin yapması gereken vatandaşı yetkilendirmek" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın