TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

CHP’den bir 'Eren Erdem' açıklaması daha

CHP Sözcüsü Haluk Koç, 'Sayın Eren Erdem'i Sayın Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili yapmamıştır. Hiçbir CHP'li, tarihin hiçbir döneminde Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarıyla ters düşecek hiçbir eylem ve söylemin içinde olamaz' dedi.
CHP’den bir 'Eren Erdem' açıklaması daha
Cansu Türkmenlio - İHA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, bir basın toplantısı düzenledi. Koç, toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Koç’a, CHP’li Eren Erdem ile ilgili hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de Adalet Bakanı Bozdağ’ın açıklamaları hatırlatıldı. Koç da bunun üzerine şöyle konuştu:

"Kırk defa söyledi, Eren Erdem de söyledi. O televizyona verdiği mülakatı yayınladı. Burada herhangi bir şey yok. Açıkça ifade ediyor. 2011 yılında bir konferansta bir başka düşünürün, kişinin konuşmasına atıf yaparak o ifadenin ters çevrilerek bugün Eren Erdem söylemiş gibi kullanıldığını ifade ediyor. Kırk kere söylendi, açıklandı. Ama bir yerden mağduriyet yakalayacaklar ya bir mağduriyet kullanma hastalığı var. Çünkü yapılan yanlış ortada. Bunun üzerinden bir şey yakalamaya çalışıyorlar. Bence boş olduğu ortada."

"KILIÇDAROĞLU YAPMADI"
Eren Erdem’i CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili yapmadığını anlatan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Eren Erdem ön seçime girmiştir. İstanbul’da 3. bölgede 30 binden fazla üyenin katılımıyla yapılan ön seçimden seçilerek sıraya gelmiştir. Milletvekili seçilmiştir."
Koç, AK Parti yöneticilerini kastederek, "Herhalde kendisi gibi parti yönetildiğini zannediyor. Tepeden kendisinin liste hazırladığını zannediyor. Biz de öyle yok" diye konuştu. Olayın çarpıtıldığının 40 kere ortaya konduğunu iddia eden Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat bunu mağduriyetle kendilerine haksızlık yapılmış gibi sunuyorlar. Hiçbir CHP’li, tarihin hiçbir döneminde Türkiye Cumhuriyetinin ulusal çıkarlarıyla ters düşecek hiçbir eylem ve söylemin içinde olamaz. Hiçbir CHP’li Türkiye’nin ulusal çıkarlarına halel getirecek, hiçbir devlet yetkilisiyle akçeli ilişki kurmaz. Ailesini onlara pazarlamaz. Onlarla yemek yemez. Onlarla ticaret konuşmaz. Onlarla kirli, karanlık ilişkilere girmez. Bu da yeter herhalde muhataplarına."

SABİHA GÖKÇEN’LE İLGİLİ İDDİALAR
Koç’a, Sabiha Gökçek Havalimanına PKK’nın havan topu saldırısı olduğu yönünde iddialar da soruldu. Bunun üzerine Koç, "Herhangi bir bilgi ulaşmadı. Biliyorsunuz denetimin oldukça sıkı olduğu bir alan aprondan bahsediyoruz. Burada herhalde yetkililerin resmi açıklamasından sonra yorum yapmak daha uygun olur" dedi.

Başbakan Davutoğlu ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 30 Aralık’taki görüşmenin saat kaçta olacağı ve yeni anayasanın da görüşmelerde ele alınacağı belirtilerek, Cumhurbaşkanının Meclis’teki partilerin kayıtsız kalmayacakları yönündeki açıklamaları soruldu. Bunun üzerine Koç, şunları kaydetti:

"Saati henüz belirlenmedi. Mevcut partili Cumhurbaşkanının kendisi öyle sıfatı kullandığı için söylüyorum. Anayasa çerçevesinden anladığı kendi yetkilerinin başkanlık sistemi çerçevesinde genişletilmesi ve hükümranlığını ilan etmesi. Böyle bir talebin CHP için geçerli olmayacağını buna kapalı olduğumuzu baştan söyledik. Türkiye Cumhuriyetini siyaseten tarif eden ilk dört madde parlamenter demokratik sistemin güçlendirilmesine dönük, her türlü gurup ve kişi vesayetinden çıkmış sivil demokrat, özgürlükçü anayasa konusunda çizgimizi belli etmiştik. Sayın Başbakan bir hükümetin herhalde başkanı olarak gelecek. Şuanki partili Cumhurbaşkanının bir memuru olarak gelmeyecek CHP’ye. Biz Sayın Davutoğlu’nun başbakan sıfatıyla ve başbakan yetkileriyle geleceğini umuyoruz. Geldiği zamanda taşıdığı makama uygun taleple gelecek."

YENİ ANAYASA
Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un "Anayasa konusunda üzerinde uzlaştığımız maddeleri uzlaşalım ama onun dışındakileri herkes kendi teklifiyle referandumuyla götürsün" açıklamaları hatırlatıldı. Bunun üzerine Haluk Koç, "Zihni sinir tarzı açıklamalara cevap vermek bu kürsünün hakkı değil" dedi.
Yorum Yazın