TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fas’ta el konulan gemiyle ilgili, “Roma hukukundan beri insanlar borcundan dolayı haczedilemez, borcundan dolayı hürriyetinden mahrum edilemez" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan açıklama
ANKARA /İHA -CHP’li Tanal, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek Fas’ta el konulan geminin kaptanı F.Y.’nin mektubuna dikkat çekerek mektubun bir insanlık çağrısı olduğunu ifade etti. Türk gemisinin 24 Aralık 2014 günü Fas’a gittiğini belirten Tanal, geminin borcu nedeniyle 25 Aralık 2014 günü el konduğunu kaydetti. Tanal şunları söyledi:

"Geminin çalışanlarının gemiden ayrılmasına izin verilmiyor. Şirkette gemi çalışanlarının içecek, giyeceklerini karşılamadığı için bu insanlar perişan durumda. Bu açıdan vatandaşımız çare arıyor, konsolosluk devreye girmiyor, Elçilik devreye girmiyor, Dışişleri devreye girmiyor. Fas’ta borcundan dolayı haczedilen geminin personeli rehin alınmış durumda. Bu rehin nedeniyle, borçtan dolayı, Roma hukukundan beri insanlar borcundan dolayı haczedilemez, borcundan dolayı hürriyetinden mahrum edilemez."

Tanal, "2015 yılında gemi personeli borçlu olmadığı halde borçlu gemi şirketiyle ilgisi olmadığı halde sadece ve sadece yaşam hakkını devam ettirmek için çalıştıkları için ve geminin borcundan dolayı bağlandığından dolayı şu anda aç ve susuz. Lütfen ama lütfen bu gemide bulunan, rehin alınan, gemide aç ve susuz bekleyen, yardım elini bekleyen 7 gemi personeline el uzatın, yardım edin ve bunları kurtarın" diye konuştu.
Yorum Yazın