TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

CHP Milletvekili adayı öğüt HDP seçmen üzerinde baskı kurdu

CHP Ardahan milletvekili adayı Ensar Öğüt, HDP baskısı ile Kürt köylerinde açık oy kullanma seferberliği olduğunu söyleyerek, Özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım dedi.
CHP Milletvekili adayı öğüt HDP seçmen üzerinde baskı kurdu
Sultan Gedik - ARDAHAN / İHA - 3 dönemdir CHP’den milletvekilliği yapan Ensar Öğüt, birinci sıradan aday gösterildiği Ardahan’dan seçilemedi. Öğüt, seçim sonrası partisinin Ardahan il binasında yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri sonucunda demokrasi açısından hiçbir partinin tek başına iktidar olmadığı bir tablonun ortaya çıktığını söyledi. Öğüt, "Bu tabloda CHP nerede yer alır, bu süreçte bunu göreceğiz. Ardahan’da ise ben kaybetmedim Ardahan kaybetti.

Bun öyle yorumluyorum. Çünkü dün akşamdan beri binlerce telefon aldım ve biz Ardahan'da ne yapacağız, çiftçiyi siz dile getiriyordunuz gibi söylemlerde bulundular. Ben Ardahanlıların dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum, çünkü 81 ilin 80’inde takdir görüp gel bizden milletvekili adayı ol teklifi varken Ardahanlıların böyle bir takdiri çevre illerden ve diğer illerden büyük eleştiri alacaktır" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da yaklaşık 22 ilde en çok oyu alan parti olduklarını kaydeden Öğüt, "Tunceli genel başkanımızın memleketi, Tunceli’de parti yüzde 20 oy aldı, HDP 2 sıfır yaptı, Kars'ta yüzde 12 oy aldı, Ardahan’da da yüzde 22 oy aldık. Yine doğunun en yüksek oyunu aldık ama tabii ki milletvekili çıkartamadık" dedi.

Ensar Öğüt, gazetecilerin ‘3'lü koalisyon yapılacak mı?’ sorusuna ise şöyle cevap verdi:
“Koalisyon dünyanın sonu değildir, aynı zamanda koalisyon birbirini denetleyen bir kuruldur ve iki parti ile veya 3 parti ile de olabilir koalisyon. Bu anlamda koalisyon kurarken bence yolsuzluk yapmış insanların mutlak suretle Yüce Divan’da yargılanmasını sağlamak gerekir. Bunun dışında Türkiye’de sosyal devletin mutlak suretle çalıştırılması gerekir. 17 milyon işsiz ve yoksul insanın mutlak suretle bir maaşa bağlanması, emeklilerin 2 maaş ikramiye alması, taşeron işçilerinin kadroya girmesi, asgari ücretin 1500 TL olması, çiftçilere mazotun 1,5 TL olarak verilmesi ve bunu yaptığınız zaman toplumda büyük bir nefes alır. Bu projelerimiz bizim önemli projelerimizdir, bu projelerimizi destekleyen siyasi partilerle he türlü koalisyon kurulabilir. Genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında koalisyon kurulursa hem hırsızlar temizlenmiş olur, hem yolsuzluğun üzerine gider, hem de yoksulluğu tüketiriz diye düşünüyorum.''

"KÜRT KÖYLERİNDE AÇIK OY KULLANMA SEFERBERLİĞİ OLDU"
HDP'nin Kürt seçmen üzerinde baskı uyguladığını söyleyen Öğüt, "Özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım, baraj konusunda bir kilitlenme oldu. Baraj konusunda ve de özellikle Kürt köylerinde açık oy kullanma seferberliği oldu. Yani kimse cesaret edip perdenin arkasına gidip gizli oyunu kullanamadı. Böyle olunca AKP normal oyunu alamadı. AKP normal oyunu alsaydı zaten biz ve AKP giderdik. Açık oy kullandırma baskısı olmasaydı belki tablo daha farklı olabilirdi. Ama açık oy baskısı maalesef vatandaşlarda sıkıntı yaratmıştır hem de özgürlükleri savunan bir parti bunu yapmıştır, yakıştıramadım. Yani şunu söyleyeyim özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım. Bir yandan özgürlüğü savunacaksın, bir yandan da toplumu oyunu kullanırken özgür bırakmadığın zaman, o an demokrasiden bahsetmek ne kadar doğru olur onu da tartışmak lazım" şeklinde konuştu.


 
Yorum Yazın