TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP: Oruç Reis gemisinin Antalya'ya geri dönmesi tavizdir

Cumhuriyet Halk Partisi, Oruç Reis araştırma gemisinin Antalya'ya geri dönmesini 'taviz' olarak değerlendiren bir açıklama yayımladı.
CHP: Oruç Reis gemisinin Antalya'ya geri dönmesi tavizdir
Pazar günü Doğu Akdeniz eksenli yaşanan gelişmeler üzerine toplanan partinin Merkez Yürütme Kurulu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hükümeti, haklı davalarımızda taviz vermemeye çağırıyoruz." açıklamasını yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan kurulun açıklamasında şu ifadeler öne çıkıyor: TBMM’nin siyasetin güç odağı olmaktan çıkarılması, dış politikada Türkiye’yi haklı davalarında yalnızlaştırmış ve taviz verir konuma düşürmüştür. Bir “Devlet Politikası” olması gereken Dış Politika, öncelikle iç politikaya malzeme edilmiş, Dışişleri Bakanlığı ve bürokrasisi de devre dışı bırakılarak, tek bir kişinin aldığı kararlar ile yönetilir hale getirilmiştir."

Yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kıbrıs ziyaretine de değinildi ve Türk tarafının temsilcilerinin ziyaret edilmemiş olmasının "büyük saygısızlık" olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Kıbrıs Rum Yönetimi ile bir mutabakat imzalamış olması, bölgedeki gerginliği daha da arttırarak, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz sorununun barışçıl bir şekilde çözümünü daha
Yorum Yazın