TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP ve HDP dayanışması deşifre oldu

Adalet Bakanı Bozdağ, dokunulmazlıklar konusundaki açık beyanlarının tersi olarak CHP'lilerin Genel Kurulda ret oyu kullanmasını, siyasi iki yüzlülük olarak değerlendirerek, bunun HDP ve CHP dayanışmasını deşifre ettiğini belirtti.
CHP ve HDP dayanışması deşifre oldu
Fatma Güler - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, CHP'ye eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 7 Mart 2016'da partisinin genel merkezinde dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuşmasını hatırlatan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun "Buradan açık ve net Davutoğlu'na bir çağrı yapıyorum: Ben dahil bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclis'e. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Hepimiz gidelim bağımsız yargının önünde hesabını verelim, milletin önüne öyle çıkalım" diye konuştuğunu belirtti.

"HDP ve CHP dayanışması deşifre oldu"
Kılıçdaroğlu'nun CNN Türk'te katıldığı Tarafsız Bölge programında, "AK Parti'nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için teklife 'kabul' oyu vereceklerini" söylediğini aktaran Bozdağ, şunları kaydetti: "Teklifin Anayasa Komisyonu Raporu'na HDP muhalefet şerhi yazdı ama CHP muhalefet şerhi değil ek görüş yazdı ve teklife kabul oyu verdi. Bu açık beyanların ve komisyondaki 'evet'in tam tersi CHP'lilerin TBMM Genel Kurulunda ret oyu kullanması, siyasi iki yüzlülüktür. TBMM Genel Kurulunda dokunulmazlıkların kaldırılmaması için CHP'lilerin ret oyu vermeleri, HDP ve CHP dayanışmasını deşifre etmiştir. CHP, milleti aldatıyor ve milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyor. Sözünün eri olmayan, sözüyle oyu aynı olmayan ahlaktan söz edemez. CHP'nin tutumunun özeti: Gizli oy, açık yalan."
Yorum Yazın