TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP'den Teoman Sancar'ın istifası hakkında açıklama: İstifa mektubunda ne varsa biz de onu biliyoruz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın CHP’den istifasına ilişkin, 'İstifasını açıkladı. İstifa, tek taraflı müessese. Kendi istifa mektubunda ne varsa biz de onu biliyoruz' açıklamasını yaptı.
CHP'den Teoman Sancar'ın istifası hakkında açıklama: İstifa mektubunda ne varsa biz de onu biliyoruz
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın CHP’den istifası hakkında açıklamalarda bulundu. Öztrak, "Kendi istifa mektubunda ne varsa biz de onu biliyoruz” dedi.

Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Son zamanlarda bakanların özür dilemesine değinen Öztrak, “Hatayı şahsım hükümeti başı Erdoğan yapıyor, özür dilemek bakanlara düşüyor. Erdoğan şahsım hükümetinin başının kibri o kadar büyük ki o milletten özür dilemiyor, o ancak yüce Allah’tan özür diliyor. Özür insani bir şeydir ama bakanlar özür diliyorlarsa bunun gereğini de yapmalıdırlar. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi görevden aflarını istemelidirler” dedi.

"MECLİS BAŞKANI'NIN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un fezlekeler ile ilgili parlamentonun çalışmasının sekteye uğratmaması gerektiği ve ara seçim olabileceğini söylemesine ilişkin Öztrak, “Meclis Başkanı’nın ne demek istediğini bu sözlerinden anlamak mümkün değil, görüşlerini daha açık ifade etmesi gerekiyor. Ne demek ‘fezlekeler Meclis gündemini daha fazla işgal etmemeli?’ Neyi kastediyor? Kendisi milli iradeyi ve milletvekilinin hukukunu korumakla yükümlü makamda oturuyor” diye konuştu.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin CHP Parti Meclisi’ne yapılan sunumda gündeme gelenler hakkında gelen soruya Öztrak, “Yeni bir hükümet sistemi ve yargıyla ilgili sunumdur. Partimizin çalışmaları devam ediyor, tüm partilerin çalışmaları devam ediyor. Milletimizin hislerine tercüman olmak üzere partilerin büyük çoğunluğu, bu tek adam rejiminden şikayetçi. Herkes güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ile ilgili mutabakata varmış gibi görünüyor” yanıtı verdi.

TEOMAN SANCAR'IN İSTİFASI
Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın CHP’den istifasının nedeni hakkında Öztrak, “İstifasını açıkladı. İstifa, tek taraflı müessese. Kendi istifa mektubunda ne varsa biz de onu biliyoruz” dedi.

"Sınav tarihi de değişip, duruyor. ‘1 Mart’ta başlayacak’ denilen sınavlar, Şimdilik 8 Mart’a ertelendi. Bakalım bugün Bakanlar Kurulu’ndan ne karar çıkacak?" diyen Öztrak, şunları ifade etti.

"Bu hükümet kendi üzerine düşeni yaptı mı? Her öğrenciye ulaşabildi mi? Her öğrenciye eşit eğitim imkânı verebildi mi? Hayır. Bu ülkenin insanlarının umudunu ayakta tutan evlatlarıdır. Bu ülkede analar, babalar yemez; evlatlarına yedirir. Giymez, evlatlarına giydirir. Çocuğu okusun diye ceketini satan nice babalar vardır. Ama Erdoğan’ın şahsım hükümeti, milletimizin, ‘çocuğum okuyacak, kendisini de bizi de kurtaracak’ umudunu elinden çaldı. Eğitimde fırsat eşitliğini bitirdi. Yine Erdoğan’ın şahsım hükümeti, liyakatin yerine sadakati koyarak, milletimizin ‘çocuğum okuyacak, bir iş sahibi olacak’ umudunu da yok etti. İktidara gelir gelmez, bu düzeni biz değiştireceğiz. Bu umutsuzluğu biz bitireceğiz. CHP iktidarında herkesin çocuğu eşit fırsatlara sahip olacak. Milletimizin umutları yeniden büyüyecek."
Yorum Yazın