TİC Holding Header
  • USD 32.34
  • EUR 35.139
  • Altın 2237.464
  • BIST 100 8753.67
  • Siyaset

CHP'den 'Yörük-Türkmen' broşürü

CHP, Yörük-Türkmen kültürünün tanıtılması ve geleceğe taşınması için "Anadolu'nun Kadim Kültürü Yörük-Türkmenler: Değerlerimizi Koruyacağız Yaşatacağız" başlıklı bir broşür hazırladı.
CHP'den 'Yörük-Türkmen' broşürü
AA - CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık broşür, Atatürk'ün, "Arkadaşlar, gidip, Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez." sözüyle başlıyor.

Broşürde, "Göçün yükü analarımızın, atalarımızın emanetidir.", “Göçün yükü Türkçe'dir", "Göçün yükü destanlardır.", "Göçün yükü hayattır.", "Göçün yükü Asya'dır.", "Göçün yükü kültürdür.", "Göçün yükü doğadır.", "Göçün yükü özgürlüktür.", "Göçün yükü sevgidir.", "Göçün yükü acıdır.", "Göçün yükü kardeşliktir.", "Göçün yükü eşitliktir.", "Göçün yükü boyun eğmemektir.", "Göçün yükü üretimdir, emektir." başlıkları altında, Yörük-Türkmen kültürünün insan ve doğa sevgisi, özgürlük tutkusu, mücadele gücü anlatılıyor.

"Yörüklerin sorununu Türkiye'nin sorunu olarak görüyoruz"

Broşürün önsözünü ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kaleme aldı. Parti olarak, Yörüklerin sorununu Türkiye'nin sorunu olarak gördüklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Yörük-Türkmen kardeşlerimizin, milletimizin özgürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanım ve değerleri, tüm yurttaşlarımızın huzur ve barış içinde çağdaş demokrasinin bütün olanak ve nimetlerinden yararlanması ilkesine gönülden bağlı olduğunu biliyoruz. Yörük-Türkmen kültürünün, analar-atalar kültürü olarak, kültürel mirastan da öte, ulusun ortak, tek bir mücevheri gibi korunması gerektiğine inanıyoruz. Yörüklerin sorunlarına çözüm aramak, CHP'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygı ve bağlılığının gereğidir."
Yorum Yazın