TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

CHP'li Çakırözer çiftçilerin sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Doğançayır'ı ziyaret ederek çiftçilerin sorunun dinledi.
CHP'li Çakırözer çiftçilerin sorunlarını dinledi
Fatma Güler - ESKİŞEHİR / İHA - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Doğançayır ziyareti esnasında vatandaşlarla tek tek sohbet etti.

Doğançayırlıların sorunlarını soran Çakırözer, vatandaşların istek ve dileklerini not etti. Geçmişte gazetecilik de yapan Çakırözer, fotoğraf makinesini basın mensuplarından alarak fotoğraf çekimi de yaptı. Pazarcı esnafının domates ikramını da geri çevirmeyen Utku Çakırözer, domatesi çevresindekilere de ikram etti.

Vatandaşların “Hükümeti kurun” sözlerine Çakırözer, “Saray engeli var” cevabını verdi. Pazar ve kahvehane ziyaretleri sonrası bir çay bahçesinde oturan CHP Eskişehir Milletvelkili Utku Çakırözer, çiftçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini sundu. Türkiye’nin birçok sorununun olduğunu ve sorunların en başında terör olaylarının geldiğine dikkat çeken Çakırözer, “Bir de hükümet kurma meselesi var. Bunlar Türkiye’nin en önemli meseleleri. Tabi bir de yurttaşlarımızın günlük yaşamlarında çektikleri sıkıntılar var. Belki de bu sorunların çözülmesi bir hükümetin kurulmasından geçiyor” dedi.

"GİRDİLERDE YÜZDE 460 ARTIŞ VAR"
Eskişehir’de çiftçilerin yıllardır yetiştirdikleri ürünlerle geçindiklerinden bahseden Çakırözer, “Sizler de az önce söylediniz ben de notlarımı aldım. Son yıllarda rakamlara baktığımızda üretim maliyeti karşılayamıyor. Ben şöyle bir hesap yaptım, 2002 yılında motorin 1.10 liraymış, bugün 3.90, yüzde 350 artmış. Tohum 36 kuruştan 1.75 liraya çıkmış. Değişim oranı yüzde 486. Motorinden gübreye, ilaçtan elektriğe ve tohuma bütün tarımsal girdilerin toplamı son 13 yılda ortalama yüzde 460 artmış. Şimdi bu rakamlarla nasıl yüzü gülecek çiftçimizin? Buna herkesin dikkat etmesi lazım” şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ HAZIRLADIK"
En büyük amaçlarının üreticinin ve çiftçinin, ürünün gerçek karşılığını alması olduğunu söyleyen Çakırözer, “Bizim hedefimiz budur. Tohum bile ithal geliyor, siz biliyorsunuz dışa bağımlılıktan kurtulamıyoruz. Ondan sonra dövize enflasyona endeksli artışlar oluyor. Ben umut ediyorum ki; biz tarımda üretici dostu, çiftçimizin yüzünü güldürecek bir anlayış getireceğiz. Bunun gücünü sizlerden alacağız. Sizleri dinleyeceğiz. Çiftçimiz lehine çözüm önerilerimizi hazırladık. Yeniden dinleyip yeniden hazırlarız. Bir an önce Türkiye’de bu politikaların hayata geçmesine inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Rolyef sanatçısı Sami Nebioğlu tarafından Milletvekili Utku Çakırözer'e Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silüetinin ve imzasının bulunduğu bir tablo hediye edildi. Tablo hakkında bilgi veren Nebioğlu, eserini yirmi günde tamamladığını söyledi.
Yorum Yazın