TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

CHP'li İrgil'den bulaşıcı hastalık uyarısı

CHP'li Ceyhun İrgil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında halk sağlığı konusuna dikkat çekti.
CHP'li İrgil'den bulaşıcı hastalık uyarısı
Sultan Gedik - ANKARA / İHA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre Suriye’de görülmeyen bulaşıcı hastalığın tekrar sahneye çıktığını belirterek, “Özellikle çocuk felci, kızamık, hepatit A, tüberküloz açısından toplumun uyarılmasına, okullarda yöneticilerin önlem almasını, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri’nin mülteci çocukların aşı programlarının tamamlanmasını ve gerekirse Türkiye’ deki çocuklar için ek aşı yapılmasını öneriyoruz” dedi.

İrgil, İçişleri Bakanlığı'nın Haziran 2015 verilerine göre 1 milyon 400 bin Suriyeli mültecinin Türkiye’ye geldiğini belirterek, savaştan 10 milyon insanın etkilendiğini ifade etti. İrgil, “Eczanelerin yüzde 23’ü, hastanelerin yüzde 73’ü tahrip oldu. 5-6 yıllık dönemde Suriye’de sağlık hizmetleri aksamış durumda. Suriye’den gelen göçmen ve mülteciler nedeniyle bir kontrolsüz giriş ve şehirlere yayılma oldu. Suriyeliler'in Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre, Suriye’de görülmeyen bulaşıcı hastalık tekrar sahneye çıktı. Bunlar sıtma, şark çıbanı, çocuk felci, tüberküloz, kızamık, tifo ve burusellos. Son yıllarda şark çıbanında artış görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İrgil, Türkiye’ye şehirlerde yerleşen Suriyeli çocukların aşılanıp aşılanmadığını söyleyerek, “Çocukların bir araya geldiğinde hastalıkların hızla yayılma oranı çok yüksek. Özellikle çocuk felci, kızamık, hepatit A, tüberküloz açısından toplumun uyarılmasına, okullarda yöneticilerin önlem almasını, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri’nin mülteci çocukların aşı programlarının tamamlanmasının ve gerekirse Türkiye’ deki çocuklar için ek aşı yapılmasını öneriyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın