TİC Holding Header
  • USD 32.338
  • EUR 35.153
  • Altın 2240.659
  • BIST 100 8753.67
  • Siyaset

CHP'li Kasap: İğdeköy arsenikli su içmeye mahkum ediliyor

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, İğdeköy’de köylülerinin kullandığı suda arsenik değerlerinin yüksek çıktığını açıklayarak köy halkının arsenikli suya mahkum edilemeyeceğini söyledi.
CHP'li Kasap: İğdeköy arsenikli su içmeye mahkum ediliyor
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı İğdeköy’de köylülerinin kullandığı suda arsenik değerlerinin yüksek çıkması ve köy halkının arsenikli suya mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Kasap, İğdeköy halkının sık sık yaşanan su kesintisi sonucu mağdur edildiğini ve köy halkının arsenikli suyu kullanmak zorunda bırakıldığını belirterek şöyle dedi: “Halk sağlığının hiçe sayıldığı bu durum bir an önce çözülmeli ve İğdeköy sakinlerinin mağduriyeti giderilmelidir. Hayati önem taşıyan su kirliliği konusunda sorumluların ortaya çıkarılması ve hukuki işlemin başlatılması şarttır. İğdeköy’deki arsenikli su konusunda Belediye, Kaymakamlık, Kütahya Valiliği, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanı gerekli hassasiyeti göstererek bu sorunu çözmelidir. Konunun takipçisi olmaya ve İğdeköy halkının yanında olmaya devam edeceğiz.
Yorum Yazın