TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP'li Muharrem İnce'ye sürpriz yaş günü kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'ye Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde düzenlenen parti danışma toplantısında sürpriz yaş günü kutlaması düzenlendi.
CHP'li Muharrem İnce'ye sürpriz yaş günü kutlaması

Toplantıda partililere hitap eden İnce, "NATO başta olmak üzere uluslararası birçok teşkilat, 'PKK terör örgütü mü?' diye tartışır hale geldi" dedi.

CHP Yalova ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, partisinin Çiftlikköy İlçesi Danışma Toplantısı'na katıldı. Salona alkışlar arasında giren İnce için sürpriz bir yaş günü kutlaması düzenlendi. Hazırlanan pasta, İnce'nin salona girmesinden kısa bir süre sonra salona getirildi.

İnce bu kutlama karşısında şaşkınlığını gizleyemezken, pastanın ardından annesi Zekiye ve babası Şerif İnce'nin salona girişi ile bir kez daha şaşırdı. Pastanın üstünde resmi olduğu için sadece mumları üfleyen İnce, "Bana kimse Muharrem İnce'yi kestiremez" diyerek pastasını kesmedi. Burada bir anısını anlatan İnce, "Annem beni çocukken leğende yıkardı. Ben de o gün yıkanmak istemiyorum. Kaçıp çırılçıplak yola fırladım. Kamyonun altında kalıyordum. O gün gitseydim AKP'liler bugün bayram ederlerdi" dedi.

Ardından toplantının basına açık kısmında bir konuşma yapan İnce, barış sürecini eleştirdi. Kendilerinin de barış istediğini ancak bu yapılırken ülkenin geleceğinin sağlıklı düşünülmesi gerektiğini dile getiren İnce, "Türkiye zor günlerden geçiyor. Türkiye kuşatıldı. Türkiye'de kurumlar fethedildi. Ordunun burnu sürtüldü. YÖK AK Parti'nin sesi. Üniversiteler suskun. Sivil toplum yok. Sıradan insanlar bile telefonlarının dinlendiğinden şikayetçi. Türkiye'de insanların gözünün içine baka baka yalan söyleniyor. Türkiye parçalanıyor. Bu ülke bir taahhüdün altına girmiş, terör örgütünün talepleri, insanları, vicdanları rahatsız ediyor ama bunları tartışacağımız ortamlar oluşturulmuyor ne yazık ki. Artık açıklamalar Bülent Arınç'ın önüne geçmiş. Murat Karayılan Kandil'den hükümet sözcüsü gibi açıklamalar yapıyor. Artık NATO başta olmak üzere birçok uluslararası teşkilatta, PKK terör örgütü mü değil mi, bu tartışılıyor. Eğer bu süreç sonuca ulaşmazsa 30 yıldır dünyaya bu örgütün terör örgütü olduğunu anlattık, hepsi sil baştan olacak. Biz bunları söylediğimizde de, 'CHP barış istemiyor' diyorlar. Biz neden barış istemeyelim? Biz de bu ülkede çocuklarımız şehit olmasın, silahlar sussun istiyoruz ama bunları söylerken de bu ülkenin geleceğini sağlıklı düşünmek zorundayız. Sen daha bu sürecin adında anlaşamamışsın" açıklamasını yaptı.

Konuşmasında hükümete yönelik sert sözlere de yer veren İnce, "Bugün memleketi yönetenler asker kaçaklarının torunlarıdır. Wilson Prensiplerine inananların, Damat Ferit'in torunları onlar. Derviş Mehmet'in torunları onlar. Biz Atatürk'ün ve İsmet Paşa'nın torunlarıyız. Bizim özümüz sözümüz ise CHP'nin kurtuluş felsefesidir" ifadelerini kullandı.

İnce, toplantıda CHP'ye katılan 300 kişiyi temsilen 25 kişiye de parti rozeti taktı.

Yorum Yazın