TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

CHP'li vekilden bacaklarını kırarım tehdidi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun, Meclis Genel Kurulu'nda, AK Parti sıralarına yönelik, Ayaklarını kırarım senin ifadeleri Meclis tutanaklarında yer aldı.
CHP'li vekilden bacaklarını kırarım tehdidi
Ozan Koltuk - AA - Diyarbakır eski Baro Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Meclis Genel Kurulu'nda, AK Parti sıralarına yönelik, "Ayaklarını kırarım senin" ifadeleri Meclis tutanaklarında yer aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda dün gece, HDP'nin sokağa çıkma yasaklarının toplumda yarattığı tahribatların araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin grup önerisinin ele alındığı sırada, CHP'li Tanrıkulu ile AK Parti'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Kürsüde konuşan Tanrıkulu, 7 kentin 18 ilçesinde 54 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirterek, "Nasıl bu duruma geldik? Hiç kendimizi gözden geçiriyor muyuz gerçekten?" dedi.

Bunun üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Bir CHP'yi gözden geçirelim. Nasıl bu duruma geldi? Seksen senedir bu duruma nasıl geldi?" karşılığını verdi.

Tanrıkulu ise bu sözlere, "Terbiyesizlik yapma, utanmaz" diye konuştu.

CHP'li Tanrıkulu, AK Parti Grubuna yönelik, sokağa çıkma yasaklarına atfen, "Bir hukukçunuz çıksın, uygulanan bu durumun Anayasa'ya, Mahalli İdareler Yasası'na uygun olduğunu bana bir izah etsin" dedi.

Daha sonra Tanrıkulu'nun kürsüde Silopi'den bir vatandaşı telefonla arayarak, Genel Kurul'a dinletmesi üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz,  böyle bir usul olmadığını ifade ederek, "Sayın Başkanım, mani olun lütfen" şeklinde itirazlarda bulundu.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da Tanrıkulu'nu, İçtüzük ve teamüllerde böyle bir uygulama olmadığını belirterek, uyardı.

AK Parti sıralarından bazı milletvekillerinin Tanrıkulu'na "şov yapma", "Partini değiştir", "HDP'den ol", "Hukukçusun ama sabahtan beri hakaret ediyorsun"  şeklindeki sözleri üzerine Tanrıkulu, "Utanmazlık yapmayın", "Haddinizi bilin", "Terbiyesizsiniz, hakikaten terbiyesizsiniz", "Bana bile tahammül edemiyorsunuz" dedi.

Tutanaklara tartışma şöyle yansıdı:
Naci Bostancı: "Sayın konuşmacı (Sezgin Tanrıkulu) konuşmasını yaparken, grubumuza yönelik bir genellemeyle 'terbiyesizler, utanmazlar' ifadelerini kullanmıştır."

Bülent Turan: "Aynen böyle söyledi, iade ediyoruz Sayın Levent Gök. Terbiyesiz diyen terbiyesizdir."

Sezgin Tanrıkulu: "Ayaklarını kırarım senin, ayaklarını kırarım."

Levent Gök: "Sezgin sen bir sus."

Sezgin Tanrıkulu: "Ayaklarını kırarım senin, ayaklarını kırarım senin"

Başkanvekili Pervin Buldan: "Sayın milletvekilleri lütfen. Sayın Bostancı konuşuyor, Sayın Bostancı'yı duyamıyorum."
Yorum Yazın