• Siyaset

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş Kocaeli'de

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, aday tanıtım turu kapsamında Kocaeli’yi ziyaret etti. Tanıtım toplantısında konuşan Demirtaş, Çankaya sevdası için değil, bu ülkenin gerçek sahibi olarak halklar olarak biz varız demek için adayız dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş Kocaeli'de
KOCAELİ / İHA - Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Kocaeli’de aday tanıtım toplantısı düzenledi. İzmit merkezinde bir düğün salonunda yapılan toplantıya EMEP, SYKP, DBP, HDP il temisilcilikleri üyelerinin yanı sıra Alevi dernekleri ile Cemevleri platformu üyeleri katıldı. Toplantıda söz alan Selahattin Demirtaş, “Bu ülkenin gerçek sahibi olarak halklar olarak biz varız demek için adayız. Yoksa koltuk sevdası için, Çankaya sevdası için aday olmadık” dedi.

Sadece bir Cumhurbaşkanlığı yarışı sürdürmediğini dile getiren Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu: “Dün açıkladığımız yeni yaşam belgesiyle, Türkiye’ye artık yeni bir yaşam teklifi yapıyoruz. Yeni bir yaşam önerisi yapıyoruz. Biz sadece Çankaya’ya kim çıkacak, bu üç isimden hangisi Çankaya’da koltuğa oturtacak yarışı sürdürmüyoruz. Bizim derdimiz, bizim özlemimiz, hasretimiz koltuk değil. Koltuk sevenlerin, koltuk hasretiyle yanıp tutuşanların içine düştüğü durumu izliyoruz. Biz onlar gibi olmak için yola çıkmadık.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihinde ilk defa ezilenler bir çizgi etrafında birleşiyor. İlk defa Cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle kendi sesimizi, ilkelerimizi, taleplerimizi bu kadar görünür hale getiriyoruz. Biz de varız, biz halkız, ezilenler olarak bu ülkede varız. Bu ülkenin gerçek sahibi olarak halklar olarak biz varız demek için adayız. Yoksa koltuk sevdası için, Çankaya sevdası için aday olmadık.”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verecek olan vatandaşlara seslenen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Tayyip Bey, Ekmeleddin Bey, Demirtaş seçilmiş de, bunlardan üçünden biri seçilecek de bizi kurtaracak’ demeyin. Siz kendinizi kurtarabilirsiniz. Ben işte bu mesajı bu birlik ruhunu taşımak için aday oldum. Halk sizsiniz, asil olan sizsiniz oy sizin elinizde, mühür sizin elinizde. Biz kardeşlik, eşitlik, adalet mesajlarımızı her yere götüreceğiz. Biri AK Parti’ye oy verdi diye düşmanımız değil, düşmanlaştırmayacağız. MHP’ye, HDP’ye, CHP’ye oy verdi diye düşmanımız değil. Bu halkın bütün ezilenleri, emekçileri inançlarımızla, kimliklerimizle birlikte, hiç birini inkar etmeden, hiçbir kimliğimizi söylerken korkmadan yola devam edeceğiz. Tek bir kimliği bu ülkede egemen yapmaya çalışmak bütün kimliklere en büyük hakarettir. Bütün gerilimin nedeni de budur.”

Bu seçim öncesi ve seçim sonrası artık eski Türkiye olmayacağını anlatan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni bir yaşamın tohumlarını atmış olacağız. Artık biz, bize düşman etmek isteyenlere ısrarla inatla eşitlik, kardeşlik ve adalet şarkılarımızla cevap vereceğiz. Artık Türkiye’de tek adamın saltanatı sarsılmış olacak. Benim şahsımda bu ilkeleri savunan herkes bu seçimde sandığa da oyuna da sahip çıkmalı. Göreceksiniz biz kazanacağız.”
Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş konuşmasının ardından kendisini destekleyenleri selamladı. Demirtaş, tanıtım toplantılarının bir diğerini gerçekleştirmek için Yalova’ya gitti.
Yorum Yazın