TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı Volkan Bora ile basına yansıyan fotoğrafıyla ilgili, 'PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel okul ücretlerindeki artışın tavan fiyatlarının yüzde 36 seviyesinde sınırlandığını da açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi yeni ekonomi modeli ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedeflerine kararlılıkla devam ettiklerini bildirdi. Erdoğan, "Biz kaybederken kazananlar kimlerse, biz ağlarken gülenler kimlerse bu felaketin müsebbibi odur" görüşünü dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Batılı ülkelerin Türkiye'ye yönelik saldırırılarını artırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize karşı uygulanan örtülü ambargo, finans araçlarının öne çıkarıldığı bir boyuta ulaştı. ABD ekonomimizi mahvetme tehdidiyle nezaketten uzak bir şekilde sergilemeyi tercih etmiştir. Avrupa ise daha dolaylı yöntemlerle ortaya koymuşlardır. Ülkemize karşı uygulanan örtülü ambargo farklı bir boyuta taşınmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

'Milletimizin haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz'
Yapılan fedakarlıkların meyvesinin yaz aylarında alınacağını belirten Erdoğan, "Milletimizin hiçbir kesimini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki Temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz. Milletimizin haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz." diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerdeki enflasyon oranlarının bir anda 5-7 kata çıktığını belirten Erdoğan, "Ülkemizde de enflasyon sorunu vardır. Türkiye enflasyona ilave olarak döviz kuruyla da boğuşmuştur. Ülkemizdeki enflasyon artışı diğer ülkelere göre aşağıda kalmıştır. En kısa sürede bu şişkinliği ortadan kaldıracağız. Asgari ücreti yüzde 50 artırarak, memur ve emekli maaşlarını yüzde 26, yüzde 31 oranında yükselterek kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz" diye konuştu.

'Özel okul ücretlerindeki artış tavanını yüzde 36 seviyesiyle sınırladık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel okul ücretlerindeki artışın tavan fiyatlarının yüzde 36 seviyesinde sınırlandığını da açıkladı.

Erdoğan şöyle devam etti: "Milletimizi korumak için her alanda ciddi tedbirler almaya başladık. Özel okul ücretlerindeki artış tavanını yüzde 36 ile sınırladık. Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz sen geriden geliyorsun. Ticaret Bakanlığımız ülke genelinde 100 bin ürün denetimi yaptı. Arz-taleple uyuşmayan durumlara karşı hukuki imkanları kullanıyoruz."

'PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz'
Adıyaman'da 2017'de PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda hayatını kaybeden Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilen fotoğraflarının basına yansımasını da gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet partilerini eleştirdi. "Kamu görevlilerimizin karşısında aslan kesilen Bay Kemal ve yoldaşları bölücü örgütün karşısında kağıttan kaplana dönüştüler" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim meydanlarından kendilerine 'Mustafa Kemal'in itleri' diye ayar verenlerin avukatlığına soyundular. CHP'yi Kandil'in kapı kuluna çevirdiler. Bu bayat taktiklerde artık deniz tükenmiştir. Milletimiz bunlara prim vermedikçe Bay Kemal ve arkadaşları kontrolü kaybetmeye başladılar. Hemen her gün yeni bir utanç tablosuna imza atıyorlar."
Yorum Yazın