TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Cumhurbaşkanı Gül, Norveç Kralı 5. Harald’ın verdiği resepsiyona katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Norveç Kralı 5. Harald ile Kraliçe Sonja tarafından verilen resepsiyona katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül, Norveç Kralı 5. Harald’ın verdiği resepsiyona katıldı
İHA - Norveç Kralı 5. Harald ile Kraliçe Sonja tarafından Çırağan Sarayı’nda bu akşam verilen resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çırağan Sarayı'nın girişinde karşılandı. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve eşi, Norveç Kralı 5. Harald, Kraliçe Sonja ve beraberindekiler, kendileri için hazırlanan Norveç deniz ürünleri hakkında bilgi aldı. Norveç'in Ankara Büyükelçisi Janis Björn Kanavin’ın da katıldığı resepsiyonda Türk ve Norveçli çocukların beraber yaptıkları resimleri inceleyen Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Sonja'ya resim hediye edildi.

Norveç Büyükelçisi Kanavin resepsiyonda yaptığı konuşmada, büyük mutluluğu birlikte paylaştıklarını ifade ederek, gecenin önemine dikkat çekti. Kanavin, “Bu önemli bir gece. Türkiye ve Norveç, karşılıklı ilişkilere önem gösteren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme azminde olan Avrupa'da partner ülkelerdir. İki ülke arasındaki bu ziyaret, ilişkilerimizi çok daha yüksek bir düzeye çıkarmıştır” dedi.

Katılımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e de teşekkür eden Büyükelçi Kanavin, Türkiye’nin Norveç için hiç olmadığı kadar büyük bir önem arz ettiğini kaydederek, yarın düzenlenecek forumu 70 firmadan gelen 120 iş adamı ve iş kadınının merakla beklediğini ifade etti.

Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da katıldı. Çırağan Sarayı’nda verilen resepsiyonda ayrıca Neyzen Kudsi Ergüner ile Norveçli müzik topluluğu "Gümüş Çocuklar" konser verdi.
Yorum Yazın