TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Darbecilere karşı koyan vatandaşları kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi darbecilere canları pahasına karşı koyan Mustafa Özbey, Metin Doğan, Şerife Boz, Şenol Boz ve Gülseher Yüksel'i kabul etti.
Darbecilere karşı koyan vatandaşları kabul etti
İHA - Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi darbecilere canları pahasına karşı koyan Mustafa Özbey, Metin Doğan, Şerife Boz, Şenol Boz ve Gülseher Yüksel'i kabul etti.

Mustafa Özbey Malatya'da darbecilerin bıraktığı ZPT ile darbecilere müdahale etmek için görev almayı kabul ederek, Metin Doğan tankın önüne yatarak, Şerife Boz kamyonuyla darbeye direnerek hafızalara kazınmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi destan yazdığını belirterek, "O gece her bir vatandaşımız birer kahramandı. Direnişin simgesi haline gelmiş kahramanlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Sizler adınızı tarihe altın harflerle yazdırdınız. Her biriniz Anadolu kadınının ruhunu, Anadolu insanımızın asilliğini ölümsüz hale getirdiniz" dedi.

15 Temmuz gecesinin simgesi haline gelen kahramanlar da görüşmede, "Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Vatan ve bayrak sevgisi herşeyin üstünde. Her zaman teyakkuzda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandılar.
Yorum Yazın