TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Davutoğlu, 30 yıllık bir meseleyi çözmeye çalışıyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çözüm sürecinde başkanlığımda oluşturulan mekanizmanın 15 günde bir toplanacak dedi.
Davutoğlu, 30 yıllık bir meseleyi çözmeye çalışıyoruz
İHA - Başbakan Davutoğlu, TRT’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çözüm sürecine ilişkin yapılan çalışmalara değinen Davutoğlu, “Bizim önceliğimiz Türkiye’nin her yerinde aidiyet hissinin gelişmesi ve silahların tümüyle devreden çıkmasıdır. Çözüm sürecinde başkanlığımda oluşturulan mekanizmanın 15 günde bir toplanacak” dedi.

“Çözüm sürecinde ciddi bir envanter çalışması yaptık” diyen Davutoğlu, “Kamu düzeni olmadan çözüm süreci olmaz. Çözüm süreci kamu düzeni ile sağlanır. Kamu düzensizliğine izin vermeyiz. Demokratikleşme adına atılan adımlarla çözüm süreci güçlendirilecek. Çözüm sürecinde ciddi bir envanter çalışması yaptık” diye konuştu.

“AKİL ADAMLARI SÜREÇTE AKTİF ŞEKİLDE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
“Akil adamlar önümüzdeki süreçte aktif bir şekilde kullanmayı düşünüyoruz” diyen Davutoğlu, “Çözüm sürecinde çıkarılan 6 maddelik yasa bir çerçeve oluşturdu. Kimsenin mazereti yok. Etrafımız ateş çemberi iken biz çözüm sürecinde bu adımları atıyoruz. 30 yıllık bir meseleyi çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Bölgedeki sorunları da ele alan Davutoğlu, IŞİD’in faaliyetlerine atıfta bulunarak, “Gönül isterdi ki Irak ve Suriye’de muhatap alabileceğimiz yönetimler olsun. Türkiye etnik ve mezhep temelli bir ülke değil. Türkiye İŞİD benzeri yapılar ortaya çıkmasın diye çalıştı. Türkiye çözüm serçini yürütürken bölgede radikal yapıları destekleyebilir mi? dedi.
Yorum Yazın