TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Ekrem İmamoğlu Maltepe Belediyesi’ni ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe gezileri kapsamında 25’inci ziyaretini Maltepe’ye gerçekleştirdi.
Ekrem İmamoğlu Maltepe Belediyesi’ni ziyaret etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile belediye başkanlığı binasında bir araya geldi. Ziyarete Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti. Kılıç ve ekibinden ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgi alan İmamoğlu, “İlçeleri, bizzat her gün orada yaşayan belediye başkanından ve ekibinden dinlemek, bir büyükşehir belediye başkanı için son derece değerli, önemli bir deneyim” dedi. Maltepe’nin İstanbul’un önemli noktalarından olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bir kısım sorunlarını biliyoruz. Başkanımızın kentsel dönüşümle ilgili verdiği mücadeleyi biliyoruz. Birçok konuya dair bugün sohbet edeceğiz, bu sorunları masaya yatıracağız” dedi.
Daha sonra İmamoğlu ve ekibi, ilçedeki ‘dalçık projesi’ başta olmak üzere birkaç projeyle ilgili Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve ekibinden sunum eşliğinde bilgi aldı. Ekrem İmamoğlu, sunum ve bilgilendirme toplantısının ardından ilçedeki 19 mahalle muhtarı, meclis üyeleri ve STK temsilcilerine yönelik, ilçe meclisinde bir konuşma gerçekleştirdi. İmamoğlu, “Şeffaflığı, katılımcılığı kamu ahlakı haline getirip, insanlarımızın maksimum olarak, bireysel düzeyde kamunun nimetlerinden faydalanacağı bir sistem ortaya koymak istiyoruz. Muhtarlarımızın üzerinden vatandaşlarımıza göndermiş olduğumuz bir mesaj olsun bu. Bize emanet ettiğiniz bu görevi, en iyi şekliyle yerine getirip, umut ederiz ki, bu güzel kadim İstanbul’umuzu koruyan, kollayan ve geliştiren bir anlayışla geleceğe hazırlarız” diye konuştu.

“Hepsi birbirinden değerli”
Konuşmasına, “İlçelerimize bütüncül hizmet vermek istiyoruz” sözleriyle devam eden İmamoğlu, şunları kaydetti:
“İnşallah 5 yıl sonra biz, hizmetlerimizi toparlayıp halka tariflediğimizde ya da anlattığımızda, gerçekten doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine bütün ilçelere, eşit mesafede hizmet sunmuş olmanın keyfini yaşayıp, sizlere de bunu hissettirmek istiyoruz. Bu konuda Maltepe, gerçekten ufku açık ve vizyoner tasarımlarını bizimle bugün paylaştı. Sahille ilgili düşüncesinden, minibüs yolundaki kaosun düzeltilmesine varıncaya kadar, E-5’ten yine dünya çapında hayal ettiği projeleri bize anlatarak, iş birliği konusunda bizden talepte bulundu. Hepsi birbirinden değerli. Biz de orada önceliklerimize dair bir özet sıraladık.”
İmamoğlu ve Kılıç, konuşmaların ardından Maltepe’de birlikte proje gerçekleştirecekleri sahalarda incelemelerde bulundu.