TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Emekliye zam gençlere maaş

AK Parti'de aday tanıtımının yapılacağı 21 Eylül'de seçim beyannamesi de açıklanacak.
Emekliye zam gençlere maaş
YeniŞafak'ın haberine göre; Emekli maaşlarına yapılacak zam gözden geçirilecek. Toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına cevap verecek beyannamede üniversite mezunlarına iş buluncaya kadar maaş verilecek sistem üzerinde çalışılıyor.

AK Parti, 21 Eylül'deki tanıtım toplantısıyla adaylarını kamuoyuna tanıtacak. Ankara Arena'daki programda Davutoğlu, seçim beyannamesini de açıklayacak.

Ekonomi ağırlıklı seçim beyannamesi
Genel merkezde tüm birimlerde 22 Eylül'de yapılacak seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısı için çalışmalara başlandı. Özellikle ekonomik ağırlıklı olması beklenen beyannamede emekli, memur, dul, yetim, köylü, işçi, esnaf, öğrencilere yönelik vaatlerde revizyona gidilecek. Emeklilerin maaşına zamla birlikte faizsiz kredi yolda. Üniversite mezunlarına iş buluncaya kadar belli miktarda maaş verilmesi imkanı oluşturulacak, kısmi süreli çalışmayla istihdama katılımları sağlanacak.

Genç işsizliği önleme projesi
Beyanname, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına cevap verecek. Yeni beyannamede, gençler, emekliler, kadınlara yönelik vaatler üzerinde durulacak. Üniversite mezunlarının da yan dal ve çift anadal yapmalarının önü açılacak. Gençlik stüdyoları ve sanat evleri ile sosyal imkan oluşturulacak. Üniversite mezunlarına, iş buluncaya kadar maaş verilmesi, her evde bir sigortalı olması planlanıyor. Sözleşmeli memurların kadroya geçmesi sağlanacak. Emekli maaşı yükseltilecek. Kredi borcu olan emeklilerin ödemeleri ve kredi borçlarının ödenmesi de kolaylaştırılacak.

Emekliler, kadınlar ve gençlere yönelik vaatler
Yeni beyannamede, emekliler, kadınlar ve gençlere yönelik vaatler üzerinde durulacak. Emekli maaşlarına yapılacak zam gözden geçirilecek. Kredi borcu olan emeklilerin ödemelerinde kolaylık sağlanacak. Emeklilerin de banka promosyonlarından yararlanması sağlanacak.

Her eve en az bir istihdam sağlama, gençlere mezuniyet sonrası maaş, kadınların istihdamını kolaylaştırma, kadının sosyal şartlarını geliştirme gibi vaatler de yer alacak.
Yorum Yazın