TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Erdoğan'dan İsrail'e sert çıkış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Johannesburg'daki Türk Dış Politika Konferansı'nda yaptığı konuşmanın ardından İsrail’in Pretoria Büyükelçi Yardımcısı Başkatip Ya'akov Finkelstein ile Gazze polemiği yaşadı
Erdoğan'dan İsrail'e sert çıkış

( İSTANBUL )  Finkelstein’ın  “Siz Gazze'deki tünellerden gıdaların geçtiğini söylediniz. Ancak oradan sadece gıda değil, silahlar, füzeler geçiyor. Bu füzelerle şehirlerimiz, çocuklarımız vuruluyor. Ayırca palmer raporunda kuşatma uygun görülüyor. Biz doğrudan diyalogdan yanayız. Ama siz İsrail Büyükelçinizi geri çektiniz. Doğrudan diyalog nasıl olacak?" sorusuna Erdoğan, "O tünellerden geçse geçse ancak küçük çaplı silahlar geçebilir, tüfek geçer, bunlar geçer. Ama oradan tank, top bunlar geçmez değil mi? Ama Gazze tanklarla, toplarla kuşatıldı. Ve bir taraftan da fosfor bombaları atıldı. Birleşmiş Milletler'in binalarını bile bombaladınız. İsrail bunu da yaptı. Ve hiçbir zaman ben de atom bombası var diyemiyor. Sessiz kalıyor. Ama İran'da atom bombası var diye herkes İran'a saldırıyor. Bu nasıl adalet?" cevabını verdi.

 
  "İSRAİL'İ BÖLGESİ İÇİN TEHDİT UNSURU OLARAK GÖRÜYORUM"

Erdoğan, "Ben şu anda İsrail'i de çevresi için, bölgesi için tehdit unsuru olarak görüyorum. Çünkü kendisinde atom bombası var. Ve bütün bunların yanında, İsrail şu anda işgalci durumundadır. Ve İsrail devlet terörü uygulamaktadır bölgede. Bu devlet terörü uygulaması süreci yeni değildir" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca,  "Ve ben soruyorum, madem Gazze'den, Filistin'den roketler atılmış, bunu ben Sayın Olmert'e de sordum, diğer İsrailliler'e de sordum. Dedim kaç tane İsrail'li öldü, söyler misiniz? Bize cevap veremediler. Ama biz 7'den 70'e on binlerce Filistinli'nin Gazzeli'nin o bölgede İsrail'in bombaları karşısında öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz. Bunun acımasızca yapıldığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 BAŞBAKAN'IN ALKIŞ ALAN İFADELERİ

İsrail'in bölgedeki en önemli dostu olan Türkiye'yi kaybettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu yaklaşımları sebebi ile kaybetti. Ve böylece zaten bölgede kendini yalnızlığa itmiş durumda" dedi.

Erdoğan'ın, "O toprakların, o arazilerin sahibi İsrail değildir. O arazilerin sahibi Filistinliler'dir. Siz şu anda Güney Afrika'da hür, rahat ve huzurlu yaşıyorsunuz, ama Filistinli kendi topraklarında  bu huzuru bulamıyor" ifadesi ise salondakilerin alkışlarıyla karşılandı.

 

 

 

Yorum Yazın