TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Erdoğan'ın 'Esefle kınıyorum' dediği Arınç'tan yanıt geldi

'KHK faciadır' açıklamasıyla tepki çeken Bülent Arınç'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Esefle kınıyorum' şeklinde tepki göstermişti. Erdoğan'ın eleştirisiyle ilgili konuşan Arınç, 'Sayın Cumhurbaşkanı'mızın eleştiren konuşmasını saygıyla, takdirle karşılıyorum.' dedi.
Erdoğan'ın 'Esefle kınıyorum' dediği Arınç'tan yanıt geldi
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, 'KHK faciadır' açıklamasına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirisine yanıt verdi.

Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın eleştiren konuşmasını saygıyla, takdirle karşılıyorum" dedi.

Arınç, Erdoğan'ın tepkisine yanıt verdi

KHK çıkışıyla tepkileri üzerine çeken Arınç'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti.

Erdoğan'ın eleştirisiyle ilgili konuşan Arınç, "Yanlış uygulamadan mağdur olanların çektiği ızdırabı anlatmak için kullandığım cümledir. Eğer bu cümleyi çıplak olarak alırsanız yanlış anlamalara götürecek bir cümle. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın eleştiren konuşmasını saygıyla, takdirle karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

"Sadece bir cümleyi kötü niyetli olarak istismar edenler oldu"

YİK üyesi Bülent Arınç, Iğdır Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa katıldı. Konferans sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, 'KHK faciadır' açıklamasına yönelik eleştirilerle ilgili konuştu.

Arınç, "Birkaç gün evvel bazı konuları içeren konuşma yaptım, videolar halinde yayınlandı. Bunun içinden sadece bir cümleyi alarak, eleştiriler, yorum farklarıyla yanlış yorumlayanlar, kötü niyetli olarak istismar edenler oldu. 'KHK bir faciadır' cümlesi, konuşmamın içinde geçiyor. Başına, sonuna dikkat edilirse konuşmanın bütünü incelenirse bunların muhatabının Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) çıkaran hükümet olmadığı, olağanüstü hal döneminde çıkan bu kararnamelerin olağanüstü hal kalktıktan sonra yargıya giderek, beraat etmiş, soruşturma sonrası takipsizlik kararı almış, hakkında soruşturma açılmamış insanlara bir an evvel iade işlemlerinin uygulanmasına yöneliktir." dedi.

Erdoğan: Esefle kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'ın KHK'lılarla ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Arkadaşlar kendisini iyi bir hukukçu olduğuna göre 'KHK facia' ifadesi kullanmasını esefle kınıyorum. Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz. Bugün yapacağımız toplantıda konuşacağız." dedi.

Arınç ne demişti?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, KHK ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama yapmıştı.

"KHK bir faciadır" diyen Arınç, "Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polislikten ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Yorum Yazın