TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Evet'i anlatamıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, 'Kılıçdaroğlu'ndan başka bir şey konuşmamak amacındalar. Çünkü 'evet'i anlatamıyorlar.' dedi.
Evet'i anlatamıyorlar
AA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesine ait yayınlanan görüntülerine ilişkin, "Kılıçdaroğlu'ndan başka bir şey konuşmamak amacındalar. Çünkü 'evet'i anlatamıyorlar. Şimdi çıkmışlar 'Sen şöyle yaptın, sen böyle yaptın.' En azından onun nerede olduğu belli, öbürlerinin ne yaptığını bir söylesinler bakalım. Kim neredeymiş?" dedi.

Aksünger, AA muhabirine, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'ndaki fotoğraflarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu konuyla ilgili herhangi bir "mide bulantıları" olmadığına vurgu yapan Aksünger, normal şartlarda Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a gittiği uçakta kendisinin de olacağını ancak işler yetişmediği için binemediğini, 16 Temmuz Cumartesi günü dış politikayla ilgili bir sunum yapacaklarını anımsattı.

Uçak kalktıktan sonra olayların başladığını ve herkesin Kılıçdaroğlu'na ulaşmaya çalıştığını anlatan Aksünger, "Uçakta yanında Hayati Yazıcı var. Yazıcı, sözüne itibar edilecek bir kişi. Hayati Bey gelip de söylediği zaman olayları, Genel Başkan'ın ilk söylediği şey 'Merak etmeyin bunun karşısında hep beraber duracağız. Ne gerekiyorsa yapacağız.' Bu kelime sabittir, bunu Sayın Yazıcı da teyit edecektir." diye konuştu.

"Havalimanına indikten sonra Cumhurbaşkanı'nı mı bekleyecek? Oraya mı gelecek?" sorularını soran Aksünger, kendilerinin parti olarak herhangi bir olay karşısında takındığı tavır ve konuşmaları nedeniyle "cumhurbaşkanını arama refleksleri olmadığını" aktardı.

"Bu saatlerde ortada Cumhurbaşkanı da yok zaten" değerlendirmesinde bulunan Aksünger, nerede olduğunu kimsenin bilmediğini söyledi.

Aksünger, şöyle devam etti:
"Ayrıca şu var; söylenenlere göre zaten Genel Başkanımız oradan çıktıktan sonra Cumhurbaşkanı iki saat havada dolanmış. Neden havadasınız? Başka bir plan mı yapacaksınız? Hikaye bu iken, kalkıp 'Halka bilmem neyi anlattım o da tankların üstüne çıksın' demek... Peki hangi siyasi, bakan, başbakan, başbakan yardımcıları, cumhurbaşkanının kendi yardımcılarından hangisi bir tankın üstüne çıkmış, bir şeyin önüne durmuş? Hiçbiri ortada yok. Başbakan, bakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı nerede? Bunların bir kısmının nerede olduğunu biz biliyoruz."

"Herkes Meclise gitsin"
CHP'nin ilk refleksinin, tüm milletvekillerinin Ankara'ya ve TBMM'ye gitmesi talimatını vermek olduğunu bildiren Aksünger, "O gün akşam AKP milletvekillerinin bir kısmı, CHP geldikten sonra geliyor zaten. Orada CHP'nin refleksi üzerine herkes kendini rahat hissediyor." dedi.

"Tüm bunlar yapılırken, başbakan nerelerde?" sorusunu soran Aksünger, "Hiçbir yerde yok" ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun o saatlerde İstanbul'dan Ankara'ya dönmek istediğini ancak tüm yolların kapalı olduğunu anlatan Aksünger, "Cumhurbaşkanı toplumda başka bir hava yaratmaya çalışıyor. 'Kontrollü darbe'nin anlamı şudur; siz bu darbenin olacağını bilirken neden önlemediniz? Neden bunları biliyorsanız bütün siyasi parti liderlerini aramadınız? 'Gelin acil ortak bir toplantı yapalım' demediniz." diye konuştu.

"Niye garip bir şekilde gülüyorlar"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, şunları kaydetti:
"Biz darbelerden çok çekmiş bir gelenekten geliyoruz. Kendileri Türkiye'yi bölmek üzerine dayalı bir anayasa değişikliğine alet etmek üzere manipülasyon yapmaya çalışıyorlar. 'Bilseydim oraya çağırmazdım'. Sen öyle bir cumhurbaşkanı olacaksın ki hiç kimseyi çağırmana lüzum kalmayacak, herkes oralarda olacak. Bugün kalkıp da 'Kemal Kılıçdaroğlu tankların yanından geçmiş de, şöyle olmuş da...' O zaman Cumhurbaşkanı havalimanında konuşurken yanında gülen bugünün bakanlarına ne demek lazım? Niye garip bir şekilde gülüyorlar? Gülünecek bir olay var mı o gece? Yoksa başka bir konu mu vardı da gülüyorlar? Resimlere tek tek bakalım. Kimlerin güldüğü ortadadır.

Bunlar tamamen manipülasyon ve gerçekten çok anlamsız. Kılıçdaroğlu'ndan başka bir şey konuşmamak amacındalar. Çünkü 'evet'i anlatamıyorlar. Şimdi çıkmışlar 'Sen şöyle yaptın, sen böyle yaptın.' En azından onun nerede olduğu belli, öbürlerinin ne yaptığını bir söylesinler bakalım. Kim neredeymiş?"
Yorum Yazın