TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Geçmişte de AK Parti’de düşünce ayrılıkları yaşanmıştı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, 'Geçmişte de AK Parti’de özellikle önemli konularda düşünce ayrılıkları yaşanmıştır. Hepside ülkemiz ve partimiz menfaatine bir sonucu ulaştırılmıştır' dedi.
Geçmişte de AK Parti’de düşünce ayrılıkları yaşanmıştı
AFYONKARAHİSAR / İHA - AK Parti’nin her hafta salı günleri gerçekleştirdiği yerel ve ülke gündeminin değerlendirildiği basın toplantısını bu haftada gerçekleştirdi. Toplantıda, AK Parti Afyonkarahisar Siyasi ve Hukuk İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Sezen, Tanıtım ve Medya Başkanı Mustafa Ötken ile birlikte gündemi değerlendirdi.

Toplantıda gazetecilerin soruları üzerine, Arınç ile Gökçek arasında yaşanan tartışmanın düşünce ayrılığından kaynaklandığını ifade ederek, “Bu konularda Türkiye’nin değişen sosyolojisi artık daha fazla konuşmaya, açılmaya, tartışmaya yönelik. Siyasi partilerde doğaldır ki herkesin aynı konuda aynı düşünceleri sarf etmesi, aynı şeyleri istemesi mümkün olmayabiliyor. Dolayısı ile farklı düşüncelerin ifadesi söz konusu olabiliyor. Özelde cümle cümle, kelime kelime bunları değerlendirme istemem. O insanlar gerçekten hem ülkemize hem de partimizi ciddi hizmetler yapmış insanlar. Onların kendi aralarında diye düşünüyorum, ama siyasi kısmını değerlendirebilirim ben. Kaldı ki aynı meseleye aynı şekilde bakmayan insanlar, zaman zaman düşüncelerini kamuoyu önünde de dile getirebilirler. Bu aynı zamanda kamuoyunun nabzını ölçmek, kamuoyunun bu konudaki tepkisini değerlendirebilmek noktasında da önemlidir diye düşünüyorum. Yani AK Parti böyle şeylerin yaşanmadığı zamanlarda bir tek adam partisi gibi tarif ediliyor, şimdi farklı sesler duyulmaya başladığında da bu sefer bir kriz mi var deniliyor. Hayır, bu siyasi partilerin doğasında olan bir şeydir. Bu noktada geçmişte de AK Parti’de özellikle önemli konularda düşünce ayrılıkları yaşanmıştır. Hepside ülkemiz ve partimiz menfaatine bir sonucu ulaştırılmıştır. Burada bir düşünce ayrılığından kaynaklanan durum olarak tanımlıyoruz. Değişen, büyüyen ve gelişen Türkiye inşallah düşüncelerine daha açık ifade edebilen bir politika zemininde yürüyecektir” diye konuştu.
Yorum Yazın