TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Gültekin Uysal'dan sert tepki; 'Üniversiteler rektörlerin çiftliği, siyasetin arka bahçesi olmuş'

Demokrat Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal üniversitede yaşanan usulsüzlüğe sosyal medya hesabından çok sert tepki verdi.
Gültekin Uysal'dan sert tepki; 'Üniversiteler rektörlerin çiftliği, siyasetin arka bahçesi olmuş'
Demokrat Parti Genel Başkanı twitter hesabından üniversitelerde iktidar destekli torpil kadrolarına çok sert tepki gösterdi. Geleceğimizi emanet ettiğimiz üniversitelerin "siyasetin arka bahçesi" olduğunu ifade etti.

Gültekin Uysal yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;
"Varlık sebebi olan erdem, estetik, etik gibi değerleri üretmesi, nesiller eliyle geleceğe taşıması gereken üniversitelerimizin içine düştüğü içler acısı hal! Üniversiteler iktidar destekli ve her türlü denetimden koruma garantili rektörlerin çiftliği, siyasetin arka bahçesi olmuş."

"Bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatı, sağlıklı bir toplum yapısı İçin toplumsal mobilizasyonun aracı tüm vatandaşların kökenine, kimliğine, fikrine, tercihine bakmaksızın herkese fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. Toplumun bu ana kolonu derin yara almış durumda!"

"Toplumun alt gelir gruplarının tek başarı ve çıkış yolu kamucu eğitim yoluyla çevreden merkeze ulaşmak. Bugün maalesef gelir adaletsizliği eğitim adaletsizliğine dönüşmüş, ahbab-çavuş düzeni, kayırmacılık sistematik hale gelmiş fırsat eşitliğini yoketmiş durumda.."
Yorum Yazın