TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

HDP'den yerel seçimlerde 'ortak aday' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlerde 'ortak adaylar'ın belirlenmesine ilişkin, 'Mersin özelinde de İstanbul özelinde de bu türden çalışmalarımız var.' dedi.
HDP'den yerel seçimlerde 'ortak aday' açıklaması
AA - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mersin'deki programı kapsamında bir otelde basın toplantısı düzenledi.

"Ortak aday" açıklaması

Bir gazetecinin seçim sürecine ilişkin hazırlıkları sorması üzerine Temelli, tüm yerellerde fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını, bu çalışmalara bağlı raporları oluşturduklarını söyledi.

Temelli, bazı yerlerde "ortak aday" sürecine destek verebileceklerine işaret ederek, şöyle konuştu:
"Her yerde seçimlere girmek tabii ki bizim için bir seçim politikasıdır. Türkiye'nin her yerinde seçime gireceğiz ama şunu bir kez daha belirtmekte yarar var; belirli, istisna teşkil eden ve herhangi bir partinin tek başına kazanma olanağının olmadığı yerlerde bu iktidarı geriletmek, bu Cumhur İttifakı'ndan, bu otoriter rejimden Türkiye'yi kurtarmak için yan yana gelmekten daha doğal bir şey olamaz. Dolayısıyla bu anlamıyla ortak çalışmalar sürdürmek, ortak adayların belirlenmesine katkı sunmak, demokrasiden, emekten, kadından yana tercihte bulunacak seçenekleri - bu seçenekleri halkların aslında doğal ittifak dediğimiz zeminlerde oluşturduğunu çok rahat söyleyebilirim - açığa çıkarmak ve böylece yerinden ve demokratik yönetim sürecine katkı sunmak önceliğimizdir. Böyle çalışmalar da yapıyoruz. Mersin özelinde de İstanbul özelinde de bu türden çalışmalarımız var. Dediğim gibi tek başına hiçbir partinin kazanamayacağı yerlerde demokrasi güçlerini yan yana getirecek seçenekleri değerlendirmek zorundayız. Bu bizim en önemli sorumluluğumuz."
Yorum Yazın