TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

HDP'nin Türkiye partisi olmasını beklerken CHP HDP'leşti

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Maalesef geldiğimiz noktada HDP’den Türkiye partisi olması beklenirken tersi oldu ve CHP HDP’leşti, marjinalleşti. Bu durumu Türkiye siyaseti açısından da endişe verici olarak görüyorum dedi.
HDP'nin Türkiye partisi olmasını beklerken CHP HDP'leşti
PYD’yi terör örgütü olarak görmediğini açıklayan başta ABD ve uluslararası camianın bakış açısının gerçeği yansıtmadığını belirterek ABD’ye atfen tepkisini dile getiren Üstün, şöyle konuştu:

“Bizde; ‘Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilme!’ şeklinde güzel bir söz vardır. Özgürlükler ülkesi dediğimiz Amerika, bölgede PYD’den elde edeceği nokta kadar menfaat uğruna bütün değerlerini ve ilkelerini göz ardı ediyor. Bir bakıma DAEŞ ile mücadele ediyor gözüken YPG’nin arkasını sıvazlıyor. DAEŞ ile şu an yedi düvel mücadele diyor. Eğer DAEŞ ile mücadele edilecekse bunun yöntemleri bellidir. Amerika’nın bir terör örgütü olan YPG’ye dayanmasına onu pışpışlamasına ihtiyacı yoktur.”

“YPG BÖLGEDE SOYKIRIM YAPIYOR”
ABD’nin YPG’yi korumaya yönelik politikasının yanlışlığına dikkat çekerek YPG’nin bölgede Suriye yönetimini ayakta tutmaya yönelik bir soykırım kurguladığını vurgulayan Üstün, “Türkiye Temmuz ayında DAEŞ ile mücadele kapsamında örgüte çok etkin bir darbe vurdu. Ama bugün Türkiye, Suriye ve Rusya ile var olan gerginlikten dolayı daha çok YPG’ye ve kendi sınırlarını korumaya odaklandı. Büyük devletlerin DAEŞ ile samimi bir mücadeleye giriştikleri takdirde örgütün bir hafta bile dayanacağını zannetmiyorum. Ama DAEŞ bölgede bir maymuncuk olarak görev yapıyor, büyük devletlerin elinde her kapıyı açan bir anahtar gibi kullanılıyor. Öte yandan YPG’yi de bir şikeci gibi sahaya sürerek sanki DAEŞ ile mücadele ediyormuş görüntüsü veriyorlar. YPG’nin yaptığı ılımlı Müslümanlara karşı, Araplara karşı, Kürtlere karşı, Türkmenlere karşı tamamen bir soykırımdır. YPG, Suriye rejimiyle diyalog kurarak rejimi ayakta tutmaya yönelik bir adım atıyor. ABD’nin izlediği politika bu noktada yanlıştır. Kendi içerisinden de izlenen politikanın yanlış olduğu doğrultusunda sesler yükselmeye, eleştiriler gelmeye başlamıştır. ABD’nin Türkiye’nin bu gür sesini duyunca Türkiye’nin çizgisine geleceğine inanıyorum” dedi.

“CHP’NİN KAFASI KARIŞIK”
Öte yandan siyasi parti liderlerinin YPG’ye destek veren açıklamalarına da değinerek bu açıklamaları “kafa karışıklığı” şeklinde tanımlayan Üstün,“Bazı kesimler ve siyasi çevreler YPG’ye adeta destek veren birtakım açıklamalar yaptılar. Bu noktada yalnız uluslararası camiada değil, Türkiye’de de birtakım çevreler aynı kafa karışıklığını yaşıyor. Belki de bilinçli olarak bu tavırları sergiliyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adli tıp önünde terör mağduru vatandaşla yaşadığı diyaloğa hiçbir siyasetçi maruz kalmak istemez. Böylesine kafa karışıklığı içerisinde olan bir siyasi parti lideri ne ülkesini, ne de iktidar olduğunda memleketi yönetebilir. Bu tavırlarla memleketimize zarar verdikleri gibi kendilerine de zarar veriyorlar. Öylesine kafa karışıklığı içerisinde olanlar var ki Türkiye düşmanları neredeyse onlarla gidip poz veriyorlar” diye konuştu.

“HDP’NİN İZİNDEN GİDİYORLAR”
Son olarak CHP’nin HDP ile aynı çizgiye yaklaşan politikalarını da eleştirerek CHP’nin marjinalleştiğini vurgulayan Üstün, “CHP’nin HDP’nin çizgisinde gitmesini ne CHP ne de Türk siyaseti kaldırabilir. CHP’nin HDP ile aynı çizgide olması düşünülemez. Maalesef geldiğimiz noktada HDP’den Türkiye partisi olması beklenirken tersi oldu ve CHP HDP’leşti, marjinalleşti. Bu durumu Türkiye siyaseti açısından da endişe verici olarak görüyorum. CHP’nin önce titreyip kendine gelmesinde fayda var diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın