TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Hiçbir tehdidi korkarak karşılamak durumunda değiliz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Biz hiçbir tehdidi korkarak, çekinerek karşılamak durumunda değiliz. Türkiye olarak bu tehditlerle başa çıkabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz dedi.
Hiçbir tehdidi korkarak karşılamak durumunda değiliz
İHA - Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın resmi davetlisi olarak Paris’te bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, mevkidaşı ile görüşmesinin ardından akşam saatlerinde bir Türk derneğinin açılışına katıldı.

Konuşmasına Beşiktaş patlamasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Bakan Işık: "İçinde yaşadığımız topraklar bize kolay toprak olmadı. Bu toprakların bize vatan olması için tarihin her döneminde ağır bedeller ödedik. Allah’a hamdolsun bin yıldır bu topraklara Türk-İslam mührünü vurduk, kıyamete kadar da bu mühür burada kalmaya devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın. Ne bir takım iş birlikçileri vasıtasıyla Türkiye’nin gücünü kırmak isteyen hain terör örgütleri, ne de başka hiçbir güç Allah’ın izniyle bu emeline ulaşamayacak" dedi.

RESMİ DAVET ÜZERİNE PARİS’TEYİM
Le Drian’ın davetlisi olarak Paris’e geldiğini ifade eden Işık, "Özellikle bölgemizde meydana gelen olayları birlikte değerlendirmek, birlikte müzakere yapmak, Türkiye ve Fransa’nın görüşlerini karşılıklı paylaşmak ve birlikte hareket edebilmek için yoğun bir çalışma yaptık" dedi.

TÜRKİYE ÇOK CİDDİ TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYA KALDI
Rejimin kendi halkını bombalamasıyla Türkiye’nin ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Fikri Işık, "Biz hiçbir tehdidi korkarak, çekinerek karşılamak durumunda değiliz. Türkiye olarak bu tehditlerle başa çıkabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sadece 13 milyar doların üzerinde Suriyeli kardeşlerimiz için harcama yaptık." dedi.
Bakan Işık, Perşembe günü Londra’da yapılacak olan savunma bakanları toplantısında başta Irak ve Suriye olmak üzere bölge güvenliği yapılacak toplantının detaylarını Fransız bakanla ele aldıklarını belirtti.
Yorum Yazın