TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Hilmi Türkmen, Musiki üstadı Emin Ongan’ı anma konserine katıldı

Üsküdar Musiki Cemiyeti vefatının 29. yılında Türk Sanat Müziği üstadı Emin Ongan’ı bir konserle andı. İlkokul çağlarından beri Üsküdar’da yaşayan ve Türk Sanat Müziğine gönül veren Ongan uzun yıllar Üsküdar Musiki Cemiyetin’de başkanlık yapmış ve bir çok değerli öğrenci yetiştirmişti.
Hilmi Türkmen, Musiki üstadı Emin Ongan’ı anma konserine katıldı
İHA - Amir Ateş ve değerli sanatçıların seslendirdiği birbirinden kıymetli eserlerle bir sanat ziyafetine dönen anma programına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen katıldı.

Programa katılan Türkmen konser sonrası, “Türk Sanat Musikisinin yeri çok yüksek ve kıymetlidir. Dünyaca bilinen bir kültür, bir sanattır. Bu topraklardan çıkan ezgilerin asaletini taşır beste ve güftelerinde. Ne mutlu bizlere ki böylesi bir sanatın çıktığı topraklar üzerinde yaşıyoruz. Her nağmesi kah gözlerimizi dolduran, kah neşemize neşe katan ama her halukarda gönül tellerimizi titreten bu güzide sanatın üstadlarından olan Emin Ongan’ı rahmetle anıyorum. Yetiştirdiği nice öğrencisi onun adını ve sanatını layıkıyla yaşatmaya devam ediyor.

Üsküdar Musiki Cemiyeti köklü bir kültür varlığımız olarak her yaştan müzik severe kapılarını açan müstesna bir kurum ve huzur kaynağıdır. Bu müstesna kurum Selahattin Pınar, Müzeyyen Senar, Şükrü Tunar gibi pek mümtaz hanende ve sazendeleri musikimize kazandırmış değerli bir ocaktır. Bu ocağın rahmetli sanatkar ve başkanlarından Emin Ongan'ı değerli Kaymakamımız Mustafa Güler, Tanju Ongan, eşi Mualla Ongan Esin Seçkin , üstad Amir Ateş ve değerli sanatçılarımızla yad ediyoruz. Buradan bugünün hatırası adına bizlere muazzam bir sanat müziği şöleni yaşatan değerli musiki sanatçılarımıza ve üstad Amir Ateş’e de teşekkür ediyorum.” dedi.
Yorum Yazın