TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Hodri meydan diyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek, “Evlatlarımızı toprağa gömmek yerine silahları toprağa gömelim deme noktasında samimiyseniz hodri meydan diyoruz" dedi.
Hodri meydan diyoruz
İHA - Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesi Gökdere Meydanı’ndan toplanan kalabalık nevruzu kutladı. HDP’nin düzenlediği kutlamalar için saat 10.00’dan itibaren meydana gelen vatandaşlar, polisin sıkı kontrolleri altında alana girdi. Vatandaşlar, Kürtçe şarkılar söyleyip, halay çekerek nevruzu kutladı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Öcalan’ın paylaştığı mesaj bizim için emirdir. Bu emri yerine getirmek için sonuna kadar çalışacağız. Barışı sağlamak, demokrasiyi bu topraklarda egemen kılmak, insanların alın terine saygınlık için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Başbakan Davutoğlu’na da seslenen Zozani, “Evlatlarımızı toprağa gömmek yerine silahları toprağa gömelim deme noktasında samimiyse hodri meydan diyoruz. Önümüzdeki hafta Ankara’da Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonu kurulsun, bir sonraki hafta PKK kongresinin tarihini deklare eder” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Zozani nevruz ateşini yaktı.
Yorum Yazın