TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Hüseyin Çelik Mersin'de

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, AK Parti’nin Türkiye’nin 81 ilini esas alarak siyaset yapan bir parti olduğunu belirterek, Her türlü ırkçılık bizim ayaklarımızın altındadır. Kürtçülük de Türkçülük de ayağımızın altındadır dedi.
Hüseyin Çelik Mersin'de
MERSİN / İHA - Çelik, partisinin Mezitli İlçe Başkanlığı Kongresi’nde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin ülkeye yaptığı hizmetlerin, her hangi bir partinin yaptığı hizmetler gibi değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

2001 yılında AK Parti’nin kurulduğu dönemde, üçlü koalisyon hükümetinin iş başında olduğunu, 57. dönem denilen bu hükümet döneminde Türkiye’de bütün umutlarını tükendiği bir dönemin yaşandığını kaydeden Çelik, o dönemde ülkeye yatırım yapmış olan sanayicilerin fabrikalarını söküp doğu Avrupa ülkelerine gittiğini belirtti. O yıllarda Türkiye’de üretimin durduğunu, ülkenin tam anlamıyla dibe vurduğunu, enflasyonun uçtuğunu, dövizin çıldırmış vaziyette olduğunu anlatan Çelik, partilerinin kurulduktan 16 ay sonra yapılan ilk seçimde tek başına iktidar olduğunu söyledi. 4,5 yıllık icraatın ardından 2007 yılında yapılan seçimlerde yüzde 47 oy ile tekrar tek başlarına iktidar olduklarını hatırlatan Çelik, halkın 2011 seçimlerinde ise yüzde 50 oy vererek AK Parti’ye ’yeniden hizmete’ devam edin dediğini belirtti. O dönemde çok badireler atlattıklarını, kendilerine türlü tuzaklar kurulduğunu, tek başına iktidar olan bir partinin genel başkanının milletvekili bile olmasının engellendiğini anımsatan Çelik, o gün ’muhtar bile olamaz’ dedikleri Erdoğan’ın, bugün Cumhurbaşkanı olduğunu ifade etti. Kuruldukları günden bu yana ülke meselelerinin yanında şer güçlerle de mücadele ettiklerini belirten Çelik, "Temel fıkrasında olduğu gibi, biz bir elimizle şeytan taşladık kurulduğumuz günden beri, bir elimizle de memlekete hizmet etmeye çalıştık. Ama Allah’a şükürler olsun, onların 30-40 senede yaptıklarının çok daha fazlasını yaptık bu ülkeye" diye konuştu.

Çelik, 3 dönemdir tek başına iktidar olan AK Parti hükümetlerinin 12 yılda büyük mesafeler katettiğini, Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolardan 820 milyar doları çıktığını dile getirerek istikrara vurgu yaptı. Çelik, ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrarın devamı için partililerinden 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde daha fazla çalışmalarını istedi.

"BDP KÜRTÇÜLÜK ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR"
MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır’ın, ’Mersin cezalandırılıyor mu?’ şeklindeki bir açıklamasına da yanıt veren Çelik, AK Parti’nin Türkiye’nin 81 ilini esas alarak siyaset yapan bir parti olduğunu vurgulayarak, "Bir kere böyle küçük siyasetlere bizim aklımız ermez. Sayın Mehmet Şandır’ın aklı bu işlere erer de bizim ermez o işlere. Biz bir bölge partisi değiliz, bir etnik unsurun partisi de değiliz. AK Parti’ Hakkari’de var, Edirne’de var, Artvin’de Muğla’da var, Sinop’ta Mersin’de var. İç Anadolu’da var, Karadeniz’de var, Ege’de var, Marmara’da var. Türkiye’nin 81 vilayetinde, en homojen şekilde dağılmış bir siyasi partiden söz ediyoruz. BDP etnik siyaset yapıyor, BDP Kürtçülük üzerinden siyaset yapıyor, her türlü ırkçılık bizim ayaklarımızın altındadır, Kürtçülük de Türkçülük de ayağımızın altındadır. Biz birbirimizin kardeşiyiz. 77 milyonu etnik kökeni ne olursa olsun, ana dili ne olursa olsun, bölgesi ne olursa olsun, dini ve mezhebi ne olursa olsun, o bizim anayasal vatandaşımızdır, başımızın tacıdır" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ OLMASAYDI, DOĞU VE GÜNEYDOĞU PKK’YA TESLİM EDİLMİŞTİ"
Şu anda Doğu ve Güneydoğu’da sıkıntılar yaşandığını, özellikle MHP’nin ’çözüm süreci’ni kullandığını ileri süren Çelik, şöyle devam etti; "Eğer AK Parti olmasaydı, şu anda Doğu ve Güneydoğu PKK’ya teslim edilmiş durumdaydı. Van’da, Hakkari’de, Muş’ta, Ağrı’da, Bitlis’te MHP var mı? CHP var mı? CHP, MHP’den de az durumda oralarda. Diğer partiler var mı? Yok. Bizim arkadaşlarımız hayatları pahasına, PKK’nın tehditlerine aldırmadan Başkale’nin sınır köylerinde, Şırnak’ta, Hakkari’de mücadele ediyorlar. Siz neredesiniz ey kahramanlar? Sayın Başbakanımız, Sayın Bahçeli’ye ’git Tunceli’ye’ dedi. O da Tunceli’de Valilik binasına gitti, zannetti ki Tunceli Valilik binası. Valilik binası Tunceli’midir? Mesele şu; elbette her siyasi parti Türkiye’nin her metrekaresinde siyaset yapmalıdır. MHP, Yüksekova’da teşkilatlarını kurup, orada siyaset yapmalıdır. BDP her yerde siyaset yapabilmelidir. Hiç kimse diğer siyasi partiye karşı şiddet unsurunu kullanmamalıdır, kullanırsa bunun adı siyaset olmaz. Ancak, halkı aşağılayarak oraya gidersen halktan tepki görürsün, Sayın Bahçeli’nin yaptığı budur."

"TÜRKİYE’NİN YARISINDA OLMAYAN CHP NASIL BİRLEŞTİRİCİ OLUR?"
AK Parti’nin, Türkiye’nin çimentosu olduğunu ifade eden Çelik, şu görüşlere yer verdi; "CHP’nin bayraklarının altında şimdi şöyle bir yazı var; ’Büyük çınar Türkiye’nin birleştirici gücü’ yazıyor. Ben kulislerde CHP’li arkadaşlara şunu dedim, ’siz nasıl birleştirici güc olacaksınız, siz uhu bile olamazsınız’ dedim. Neden mi? İstanbul’dan yola çıkın bakın. İstanbul’da CHP belediyesi var mıdır? Yok, merkez AK Parti’nin. Kocaeli CHP değil, Sakarya CHP değil, Düzce CHP değil, Bulo CHP değil, Ankara CHP değil. Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Elazığ, Muş, Bingöl, Hakkari CHP değil. Türkiye’nin bir başından diğer başına sen yoksun. Sen Türkiye’nin yarısında yoksun nasıl birleştirici olacaksın?"
Çelik, konuşmasının ardından Mersin’den ayrıldı.
Yorum Yazın