TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

IŞİD firarı haberine ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerine dönük haberlerin büyük kısmının çarpıtma ve yönlendirme haberler olduğunu belirterek, Bugün Türkiye'de büyük bir gazetenin manşetinde, IŞİD firarı, 5 tane mahkum firar etti diyor, bu haber açık şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletinin DEAŞ terörüne yardım ettiği algısını oluşturmak adına çarpıtma bir haberdir dedi.
IŞİD firarı haberine ilişkin açıklama
Sultan Gedik - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 5. Ürün ve El Sanatları Fuarı açılışında yaptığı açıklamada, cezaevlerine dönük haberlerin büyük kısmının çarpıtma ve yönlendirme haberler olduğuna dile getirdi.

"Bugün Türkiye'de büyük bir gazetenin manşetinde, IŞİD firarı, 5 tane mahkum firar etti diyor, nedir olayın aslı, IŞİD firarı dediğinizde ne anlarsınız IŞİD'in teröristleri cezaevinden kaçmış anlarsınız herkes öyle biliyor ama haber farklı, bu haber açık şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletinin DEAŞ terörüne yardım ettiği algısını oluşturmak adına çarpıtma bir haberdir. Bu gazeteciliğin etiğine uyuşmaz düpedüz ahlaksızlık, deniyor ki 5 kişi DEAŞ'lı firar etti manşet onu gösteriyor, 5 kişi dedikleri kişiler yargılanmışlar ceza almışlar, cezaları kesinleşmiş, açık cezaevine girme hakkı almışlar çıkmışlar, yargılanırken DEAŞ terör örgütü suçlamasından beraat etmişler, mahkeme diyor ki bunlar DEAŞ'lı değil, bir defa mahkumiyetleri DEAŞ terör örgütünden değil, bunu içeride veriyorlar arka sayfada küçük küçük, başta vermiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, açıklamasında şunları kaydetti: "5 kişi deniyor 5 kişi yok, istihbarat haber vermiş doğru istihbarat ayın 3'ünde haber verdi böyle bir kaçış var tedbir var olay var diye anında müdahale edildi, aynı gün üzerine gidiliyor, aynı gün bunlar kapalı cezaevine alınmak için görevliler üzerine gidiyor o arada açık cezaevinden gidiyorlar, açık cezaevinden ayrılma bizim literatürde firar sayılmaz, dış güvenlik tel örgü yoktur, neden cezası bitmek üzere olan kişiler oraya gidiyor."
Yorum Yazın