TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den emekli amirallere tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emekli amirallerin yayınladığı Montrö bildirisi için, 'Kişisel fikrimi söylüyorum; bu bir zevzekliktir' dedi.
İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den emekli amirallere tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan Montrö bildirisiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

"Sabah bir uyandık emekli amiraller bir bildiri yayınlamış, iktidar mensupları bunun üzerinde tepiniyor. Bildiğimi bir şey var, bu tür gece yarısı yapılan açıklamalar genellikle bu demokrasiye kesintiye neden olan muhtıraları hatırlatır" diyen Akşener, "Bu konuda iktidar partisine üzerinde tepinme fırsatı tanınmıştır. Bugüne kadar genellikle darbe ve muhtıralar muhalefetin tutumunu beğenmeyen silahlı bürokratlar tarafından yapılmıştır. Türkiye'de sadece iktidar değil, muhalefetin tümü paketlenip gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

"BU BİR ZEVZEKLİKTİR"
"Emekli amirallerin canı sıkılmış, bir bildiri yayınlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu tür zevzekliklerden çok çekti" diye konuşan Meral Akşener, "Buradan herkese sesleniyorum, emekli silahlı bürokratlara sesleniyorum; herkes görevini işinin başındayken yapmalıydı" ifadelerini kullandı, şunları söyledi:

"Yunanistan'ın işgal ettiği adalara karşı tavırlarını görmedim. Siyaset, siyasetçiler tarafından yapılır. Muhalefet partilerini beğenmiyorlarsa, bir parti kurup onun üzerinden yürüyebilirler. Bugün darbe çağrıştıracak bütün gerçek gündemi örtecek herhangi bir yolun oluşmasına sebep olamazlar. Herkes fikrini söyler, zaman içinde, zemin içinde söyler. Ama bunu demokrasiye tehdit gibi bir yolu açmaktan imtina ederler. İYİ Parti milletimizin derdiyle hemhal olmaya devam edecektir."

"Bu bildirinin öznesi Montrö ile Meclis Başkanı'nın söylediği sözlere tavır koyduk. Sayın Meclis Başkanı da yanlış anlaşıldım diye durumu düzeltti. Bu bildiri sahiplerinin bu zevzekliği yapmasına neyin sebep olduğunu dikkatinize sunmak isterim."
Yorum Yazın