TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

İYİ Parti'nin ilçe kongreleri devam ediyor

Bugün Kocaköy İlçesinin 1. Olağan kongresi yapıldı.
İYİ Parti'nin ilçe kongreleri devam ediyor
Kongrede şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal marşı okundu. Kongrede İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in mesajı okundu.

Ardından İl Başkanı Vejdin ENSARİOĞLU konuşmasında, kendinden olmayanı hain, münafık ilan ederken kendilerini makul gördüler. Kendinden olmayanı asılsız iftiralarla ve suçlamalarla susturmaya tutuklamakla tehdit edecek kadar iktidar sarhoşu oldular. İnsanlarımızın adalet duygusunu yok ettiler. Hala utanmadan sıkılmadan enflasyonu biz düşüreceğiz diyorlar. Sanki 20 yıldır iktidarda olanlar onlar değilmiş gibi herhalde 2023 seçimlerinde çıkıp seçmenden bir de bizi de deneyin derseler hiç şaşırmayacağız. İktidarda kaldığınız her geçen gün bu ülkeye iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Artık az kaldı 2023'te gidiyorsunuz. Bu ülkeyi sizden kurtaracağız.

Tam da bu noktada Millet İttifakımız tarafından, Ülkemiz bir daha bu sıkıntıları yaşamasın diye daha özgürlükçü, daha demokratik, güçlendirilmiş parlamenter sistem ve kuvvetler ayrılığı, herkesin denetlenebileceği ve hesap verilebilirlik ve kişi hak ve hürriyetinin genişletildiği bir Anayasa paketi hazırlandı. Farklı görüşlerimiz olmasına rağmen benzemez denen Altı siyasi partinin oluşturduğu İttifakımızın hazırladığı Anayasa taslağı ülkemiz için büyük bir başarı timsali ve şanstır. İlk defa toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği bir Anayasa komisyonu tarafından hazırlanmış olması, 20 yıldır iktidarda olupta ciddi bir Anayasa paketi hazırlayamayan yamalı bohçalarla bugün kü ucube sistemi oluşturan iktidar ve küçük ortakların uykusunu kaçırdı. Hemen daha okuduklarını anlamaya kalkmadan medyalarıyla birlikte saldırıya geçtiler. Evet iktidarın tek adam sistemini bertaraf eden, çoğulculuğu ve daha fazla demokrasiyi önceleyen bu Anayasa paketi ve sonrasında devamı gelecek diğer çalışmalarımızla daha çok uykunuzu kaçıracağız.

2023 seçimlerinde Diyarbakırımızda ilk defa oy kullanabilecek 172 bin gencimiz olacak. Bu Türkiye ortalamasının çok üstünde bir rakam. Bu ucube sistem sayesinde gençlerimize bolca laf üreten ve hiçbir şey vermeyen, hayallerine yetişemeyerek Akp'den çokça azar işiten gençlerimizi Akp'nin zulmünden kurtaracağız. 20 yıldır gençlerimizi yok sayan, ötekileştiren dindar gençlik diyerek pudra şekeri kullanan kindar ve ahlaksız bir gençlikle karşımıza çıktılar. İşte Biz Akp'nin uyuşturmaya çalıştığı gençlerimizi onlardan kurtarmaya geliyoruz. Az kaldı. AKP'nin yaptığı gibi gençlerimize fikirlerinden, düşüncelerinden dolayı ötekileştirmeyeceğiz, bir anne gibi bir baba gibi düşüncesi ne olursa olsun kucaklayacağız. Hayalleri için azarlamayacağız, nankör demeyeceğiz, aza kanaat edin diyerek azarlamayacağız. Biz lüks ve zenginlik içinde yaşayıpta gençlerimizi sefalet içerisinde yaşamalarına mecbur bırakıp aza kanaat etmelerini istemeyeceğiz. En nihayetinde Gençlerimizi bir siyaset malzemesi yapmayacağız." Dedi.

Seçim sonucunda Kocaköy İlçe Başkanlığına Zülfi Aslan ve listesi seçildi. İlçe başkanı seçilen Zülfi Aslan bir teşekkür konuşması yaptı.
Yorum Yazın