• Siyaset

​Karabük Belediye Başkanı Vergili sert çıktı!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ulusal basında çıkan 'Çifte Koltuk Çifte Maaş' konulu haberler ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 'Karabük halkının neferiyim' diyen Vergili söz konusu haberin detaylarını anlattı.
​Karabük Belediye Başkanı Vergili sert çıktı!
OGÜNhaber Özel - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Sözcü ve Cumhuriyet gazetesinde çıkan ‘Çifte Koltuk Çifte Maaş’ konulu haberlerle ilgili “Sayıştay’ın sayfasında rutin olarak yayınlanmış olan yazıyı hiç incelemeden yayınladılar. Sanki çifte maaş veriliyormuş gibi bir intiba uyandıran bu haberi gazetelerinde de yer vermişlerdir.” dedi.

Belediye Hizmetlerinde Türkiye Genelinde Farklı Bir Ekol Yarattık

Karabük’te yapılan icraatların Türkiye genelinde farklı bir ekol yarattığını belirten Rafet Vergili, ‘Bu arkadaşlarımızın düşüncesinde olan Belediyelerin bugüne kadar şaibeleri bitmiş değil. Bir tane başarılı Belediyeleri yok. Bu yüzden de Karabük'te yapılan hizmetleri, icraatları kabullenemeyebilirler. Çünkü biz burada Belediye hizmetlerinde Türkiye genelinde farklı bir ekol yarattık. 2009 seçimlerinden itibaren bir ekol yaratık ki, ilk defa bir şehir ile ilgili yapılabilecekler noktasında bir kitap hazırlatarak seçim propagandasına başladık. Bunları da eksiksiz olarak tamamladık. Bu arkadaşımızın düşüncesinde olan belediyelerde, hatta Şişli Belediyesi'nde hiç işe gitmeden, sadece bordroya imza atarak maaş alan arkadaşların olduğunu biliyoruz. Bu konu geçtiğimiz günlerde de sık sık gündeme gelmişti.’ dedi.

Yapılan yanlış içerikli haberleri oluşturan gazetecilerin Sayıştay raporunu incelemesini tavsiye eden Vergili, ‘Sayıştay raporunda çifte maaşla ilgili bir konudan bahsedilmiyor. Bu raporda sadece bir usül hatasından bahsediliyor. Çifte maaş verilmesi söz konusu olsaydı, Sayıştay raporunda şu kadar kamu zararı vardır diye de yazardı. Kamu zararından da kesinlikle bahsederdi.’ dedi.

'Ben Karabük halkının neferiyim'

Yapılan haberlerin karalama kampanyası olduğunu söyleyen Vergili konu ile ilgili yargı safhasına geçtiklerini belirterek, ‘Çamur at izi kalsın diyerek bir karalama kampanyası yapmaktalar. Karabük Belediyesi'nin içerisinde bugüne kadar hak etmeyen kimseye maaş verilmedi. Karabük Belediyesi'nde 9 yıldan bu tarafa bir kuruşluk dahi rüşvet konuşulmadı. Karabük Belediye Başkanı bu zamana kadar en yakınları da dahil olmak üzere, hiç kimseye özel bir hak vermedi. Bugüne kadar Karabük'te imar ile ilgili ne bir rant kavgası oldu, ne de rüşvetle ilgi bir konu konuşuldu. Belediyemizle ilgili temsili gider masrafları benim şahsım tarafından karşılanır.' dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrası OGÜNhaber'e özel olarak konuşan Vergili, 'Bilindiği üzere ben Karabük Belediyesi'nden maaş almamaktayım. Şoförüm ve arabam dahi kendime aittir. Ben Karabük halkının neferiyim. Karabük Belediyesi'nde ben olduğum sürece hiç kimse birbirinden ayrılmadan, kesinlikle Belediye içerisinde siyaset yapılmadan çalışmalara devam edilecektir.' dedi.

Konuşmalarına devam eden Vergili, 'Şuanda Belediyemizdeki memurlarımızla ilgi tam 4 tane sendika vardır. Ben Belediyemizdeki hiç bir memuru sen o sendikadasın, sen bu görüştesin diye hiç bir zaman yargılamadım. Ben sadece yapmış olduğu işlere bakarım. Sosyal demokrat görüşte olan arkadaşlarımda dahil özveri ile Karabük Belediyesi'nde yalnız Karabük halkına hizmet etmek için çalışıyorlar. Bizde yalnızca çalışanlarını ve performanslarını değerlendirip bugüne kadar icraatlarımıza devam ettik. Belediyemiz çevre illerdeki Belediyelere göre mukayese edildiğinde, en az 50-60 personel daha az olmasına rağmen, performansımız çevre illerdeki Belediyelere göre daha yüksektir. Ben bugüne kadar özel bir müdür atamış değilim. Eski kadronun tamamı aynı şekilde çalışmaktadır' ifadelerinde bulundu.
Yorum Yazın