TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Karikatürist İsmail Gülgeç'in ölüm yıldönümü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, karikatürist İsmail Gülgeç'in çizgilerine olan özlemi bugün daha da derinden hissettiklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 15 Şubat 2011’de vefat eden karikatürist İsmail Gülgeç’...

Karikatürist İsmail Gülgeç'in ölüm yıldönümü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, karikatürist İsmail Gülgeç'in çizgilerine olan özlemi bugün daha da derinden hissettiklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 15 Şubat 2011’de vefat eden karikatürist İsmail Gülgeç’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bakan Çelik’in mesajı şöyle: "Çizgilerin ustası İsmail Gülgeç’in aramızdan ayrılışının ikinci yılı... Farklı bakış açılarıyla değerlendirdiği toplumsal olayları çizgileriyle yorumlarken bizleri hem gülümsetip hem de düşündüren çok değerli bir çizerdi İsmail Gülgeç. Usta kalemin, ilk kez çizgisiyle sesini duyurduğu “Ormangiller”, tarihsel olaylardan esinlendiği “Memo”, günlük yaşantıdan kesitler aktardığı “İnsanlar”, güncel-toplumsal olayları farklı bir açıdan yorumladığı “Hayvanlar” isimli çizgi bantları ve edebiyatımızın eşsiz kalemi Yaşar Kemal’in yapıtı İnce Memed ile Ahmet Ümit’in “Başkomiser Nevzat/Çiçekçinin Ölümü” isimli kitaplarından hazırladığı çizgi-romanları dün ve bugün olduğu gibi yarın da okurlara yeni ufuklar, farklı pencereler açacak.

Ona ve çizgilerine olan özlemimizi daha derinden hissettiğimiz bugün, tarihe ve olaylara mizahla iz düşen usta kalemi şükran ve hasretle anıyorum."

Yorum Yazın