• Siyaset

Kılıçdaroğlu, CHP'yi HDP'nin oyuncağı yapmıştır

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Engin Altay'ın sözleri ile ilgili, 'Sayın Altay bilmeli ki ortada bir oyuncak varsa o da CHP'dir. Kılıçdaroğlu, CHP'yi HDP'nin oyuncağı yapmıştır.' dedi.
Kılıçdaroğlu, CHP'yi HDP'nin oyuncağı yapmıştır
AA - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, "Afrin, AK Parti'nin oyuncağı değildir." sözlerine ilişkin, "Sayın Altay bilmeli ki ortada bir oyuncak varsa o da CHP'dir. Kılıçdaroğlu, CHP'yi HDP'nin oyuncağı yapmıştır. Bölücü marşların okunduğu fakat İstiklal Marşı'nın okunmadığı HDP kongresinde hiç rahatsız olmadan boy gösteren Engin Altay, şimdi utanmadan, sıkılmadan milli meseleden bahsetmektedir." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın HDP kongresine kaldığını anımsattı.

Altay'ın dün düzenlediği basın toplantısında, "Afrin, AK Parti'nin oyuncağı değildir." sözlerini kullandığını aktaran Muş, "Sayın Altay bilmeli ki ortada bir oyuncak varsa o da CHP'dir. Kılıçdaroğlu, CHP'yi HDP'nin oyuncağı yapmıştır. Bölücü marşların okunduğu fakat İstiklal Marşı'nın okunmadığı HDP kongresinde hiç rahatsız olmadan boy gösteren Engin Altay, şimdi utanmadan, sıkılmadan milli meseleden bahsetmektedir. Sayın Altay; sen de birazcık milli hassasiyet olsaydı o kongrede bir dakika bile durmazdın, orayı terk ederdin." ifadesini kullandı.

"Mehmetçik Afrin'de kahramanca mücadele verirken, şehit ve gazi olurken alçak teröristlere selam gönderip, sözde şanlı direnişten bahseden terör yandaşlarının kongresinde bulunmak hiç mi vicdanınızı sızlatmadı?" diye soran Muş, Engin Altay'ın o kongrede bulunmasını savunduğunu bildirdi.

Muş, HDP kongresinde terör örgütü PYD lehine sloganlar atıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"O slogan ve konuşmalara rağmen orada pişkin pişkin oturan hatta adeta 'Süt dökmüş kediye' dönen Engin Altay, Afrin operasyonu konusunda aslan kesilip AK Parti'ye karşı ağzına geleni saymıştır. HDP’nin kongresinde dolgu malzemesi işlevi görenler, AK Parti'ye milli mesele konusunda söz söyleyemez. Kimin milli, kimin gayrı milli olduğunu; kimin bölücülerle kol kola geçip, kimin onlara karşı olduğunu bu millet gayet iyi bilmektedir.

HDP'nin yörüngesine giren CHP, Afrin operasyonu konusunda artık safını belirlemiştir. Yalancının mumu yatsıyı bile görmemiştir. İlk günlerde millete Afrin operasyonunu desteklediğini açıklayan CHP yine çark etmiş ve operasyona karşı olduğunu ifade etmiştir. CHP yine omurgasız siyaset izlemiştir. Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle o kongreye giden Engin Altay aslında 2019'daki HDP-CHP ittifakının işaretini vermiştir. Kılıçdaroğlu'nun hedefi Afrin'de PKK-PYD’lileri savunan HDP ile ittifaka girmektir.
Yorum Yazın