TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kılıçdaroğlu, 'Şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bunlardan bir şey olmaz, şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var dedi.
Kılıçdaroğlu, 'Şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var'
Sultan Gedik - ORDU / İHA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya geldi. İlk olarak Ünye ilçesinde vatandaşlarla buluşan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmanın ardından Fatsa'ya geçti. Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu'nun son durağı Altınordu ilçesi oldu.

Otobüsle şehir turu attıktan sonra İsmet Paşa Caddesi'ne gelen Kılıçdaroğlu, burada esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerin ardından caddede toplanan kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, huzurlu bir Türkiye için çalışacaklarını belirterek, "Bu güzel ülkede hiçbir çoğun yatağa aç girmediği, bayrağımızın özgürce dalgalandığı, terör belasının olmadığı, gençlerimizin iş güç sahibi olduğu, her evde tencerenin kaynadığı, her evde huzurun, her mahallede her vilayette huzurun, tüm ülkede huzurun olması için çalışacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

Siyasi anlayışlarının köşeyi dönmek olmadığını, vatandaşa inanmanın ve güven duymanın esas olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar en iyi biz düşünürüz, çocuklarımızı düşünürüz, gençlerimizi düşünürüz, çiftçimizi düşünürüz, üreticimizi düşünürüz, esnafımızı düşünürüz, vatandaşımızın cebini düşünürüz. Bizim siyaset anlayışında köşeyi dönmek yoktur, vatandaşı kandırmak yoktur, vatandaşa inanmak ve güven duymak esastır. Sandığı giderken şunu düşünün, 7 Haziran'da seçim oldu, vatandaş sandığa gitti, oyunu verdi, dedi ki, 'ben tek parti iktidarı istemiyorum, ülkenin sorunları çok fazla bir araya gelin bir hükümet kurun ülkeyi adam gibi yönetin'. Geldiler oturduk konuştuk. On gün sonra dediler ki biz hükümet, koalisyon istemiyoruz. Ne istiyorsunuz, 'üç aylık seçim hükümeti istiyoruz'. Bu milli iradeye saygısızlıktır. Sizden isteğim milli iradeye saygı göstermeyen bir siyasi partiyi sandığa gömün" şeklinde konuştu.

Ordu'nun yol sorunu ile ilgili kendisine gelen bir not üzerinden Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Ordu, Ulubey, Gürgentepe, Gölköy, Mesudi'ye yolu 15 yıldır bitirilemiyor. Bunlar 15 yılda ne yaptılar? 15 yılda terörü getirdiler, 15 yılda yoksulluğu getirdiler, 15 yılda işsizliği getirdiler, 15 yılda çiftçiye dünyanın en pahalı mazotunu sattılar. Bunlardan bir şey olmaz, şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'daki programlarının ardından Ordu-Giresun Havalimanı’na gelerek, özel bir uçakla İstanbul'a hareket etti.
Yorum Yazın