TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kılıçdaroğlu yağmur altında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da seçmenlerine hitap etti. Yağan yağmura rağmen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, ülkede yönetim boşluğu olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu yağmur altında konuştu
MALATYA / İHA - Akçadağ, Doğanşehir ve Hekimhan ilçe ziyaretlerinin ardından Malatya’da 100. Yıl Kavşağı’nda partisince düzenlenen mitinge katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sağanak yağmura rağmen konuşmasını sürdürdü. Konuşmasının başında CHP’nin 1 Kasım için vaatlerinden bahseden Kılıçdaroğlu, “Size sözüm söz bu ülkeye barışı, huzuru kardeşliği getireceğim” ifadelerini kullandı. Alandaki gençlere de seslenen CHP Lideri, CHP iktidarında gençleri potansiyel bir suçlu olarak görmeyeceklerini belirterek, “Gençleri bu ülkenin geleceği ve umudu olarak göreceğiz. Size inanıyorum bu ülkenin geleceği sizsiniz. Siz bizden daha iyi bu ülkeyi yöneteceksiniz bundan hiç bir endişem ve şüphem yok” şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin 1 Kasım’da yeniden seçime götürüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Vatandaş haklı olarak soruyor. Niye bir daha sandığa gönderiyorsunuz bizi diye. Bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun. 7 Haziran’dan önce bu ülkede terör yoktu, neden birdenbire terör hortladı. Fidan gibi delikanlılarımız, çocuklarımız şehit olarak geliyor. Size sözüm söz bu ülkeye huzuru getireceğiz. Terörü bitireceğiz, hiçbir gencimizin annesi çocuğunu askere gönderirken gözleri arkada kalmayacak. Onlar beceremedi inşallah biz yapacağız” diye konuştu.

Bülent Ecevit’in geleneğinden geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ne ezen, ne ezilen. İnsanca hakça, bir düzen istiyorum” ifadelerini kullandı. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Düne kadar diyorlardı emekliye iki maaş ikramiye nasıl vereceksin, şimdi onlar da diyor biz de vereceğiz. 13 yıldır neden aklına gelmedi. Çünkü ciddi bir yönetim boşluğu var Türkiye’de” dedi.

1 Kasım’da herkesin mutlaka sandıklara giderek oy kullanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu güzel ülkenin bayrağımızın alında onurumuzla ve gururumuzla yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Sağanak yağmur nedeniyle mitingini 10 dakika içerisinde bitirmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu, daha sonra Malatya’dan ayrıldı
 
 
Yorum Yazın