TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kimsenin şehitlerimizi, suistimal etmesine izin vermeyeceğiz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şehit Musa Özalkan'ın emekli ikramiyesine haciz işlemi başlatılmasına ilişkin, 'Yozgat Barosuna, avukat hakkında gerekli disiplin işlemlerinin yapılması için müracaatta bulunduk. Baroya çağrım, bu konudaki disiplin hükümlerinin gereğinin yapılarak, dosya ile ilgili gerekli incelemenin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz.' değerlendirmesini yaptı.
Kimsenin şehitlerimizi, suistimal etmesine izin vermeyeceğiz
Deniz Burakcan Demir - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde gazetecilerin, "Yozgat Barosuna kayıtlı avukat Emine Gün'ün, Musa Özalkan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep etmesi" konusundaki sorularını yanıtladı.

Afrin'de şehit olan Musa Özalkan hakkında, devam eden yargılama neticesinde icra takibi başlatıldığını belirten Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özalkan, 22 Ocak'ta şehit olduktan bir gün sonra, avukat, şehidin gelecek ikramiyesine haciz konulması için talepte bulunuyor. Bu asla kanuna, ahlaka, adaba, avukatlık mesleğine yakışmayacak, avukatlık mesleği ile bağdaşmayacak tavırdır, tutumdur; bunun kabulü mümkün değil.    

Avukatın bundan haberdar olmaması düşünülemez. Çünkü, ikramiye diyor. İkramiye denildiğine göre, 'şahadet haberinden sonra gelecek paranın tahsilatını yapayım' şeklindeki düşünceyle icra takibi yapılması, asla kabul edilecek durum ve tutum değil. Birisi vefat edince icra takibi de durur. Bu konuda teknik olarak da mesleki olarak da avukatın yaptığı bu işlemin geçerliliği yok. Avukat şahadet haberini de alıyor çünkü ikramiye var ve bu ikramiyeye el konulmasını, haczedilmesini talep ediyor."

"İKRAMİYESİNE HACİZ İŞLEMİ YAPILMADI"

Bakan Gül, şehit Musa Özalkan hakkındaki icra takibinin durdurulduğunu, ikramiyesine haciz işleminin yapılmadığını söyledi.

Adalet Bakanlığı olarak aynı gün Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına, avukatın TCK kapsamında cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduklarını anımsatan Gül, "Yozgat Barosuna da avukat hakkında gerekli disiplin işlemlerinin yapılması için müracaatta bulunduk. Yani hem ceza soruşturması hem de disiplin soruşturması talep ettik. Böyle bir kişinin avukatlık yapmasına yönelik bir cezai ve disiplin müeyyidesinin de yapılması için müracaatta bulunduk. Baroya çağrım, bu konudaki disiplin hükümlerinin gereğinin yapılarak, dosya ile ilgili gerekli incelemenin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Abdulhamit Gül, "Disiplin hükmü, tam olarak meslekten men edilme midir?" sorusuna, "Meslekten çıkarılmayı da ilzam edebilir. Bunu baro değerlendirecektir. Ama biz Adalet Bakanı olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla, Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümetin bu olayı ve diğer gelişmeleri başından beri takip ettiğini aktaran Gül, "Kimsenin, bu memleket için canını feda eden şehitlerimizi, mesleki ya da farklı gayelerle, düşüncelerle suistimal etmesine asla izin veremeyiz." ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Gül, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte şehidin ailesine taziyede bulunduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin, maddi manevi her konuda tüm şehit ailelerinin yanında olduğunu söyledi.

Bakan Gül, "Hükümetimizin şehitlerimize, şehit yakınlarına, gazilere verdiği her türlü destek ortadadır ama bunlar sınırlı da değildir. Bu konuda ne verilse ne yapılsa azdır. Çünkü bu ülkenin tapusu şehitlerimizin emaneti ile bizlere gelmiştir. Bu konuda da her zaman çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"ADANA'DAKİ OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI"

"Adana'da bir otobüs şoförünün, otobüse binen şehit annesine yönelik tavrı" ile ilgili de açıklama yapan Gül, bu konuda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı inceleme sonucunda soruşturma açıldığını, şoförün tutuklandığını ve yargılamanın devam ettiğini bildirdi.

Abdulhamit Gül, "Elbette bu konularla ilgili, uygulamadan kaynaklanan aksaklıkları da dikkate almak üzere, her türlü iyileştirmeler Hükümetimizin gündeminde. Cumhurbaşkanımızın da talimatları da hep bu yöndedir." dedi.
Yorum Yazın