TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kirli ittifakları tek tek bozmaya devam ediyoruz

Başbakan Yıldırım, 'Pkk/Pyd/Ypg ve Deaş'ın yalanlarını, oyunlarını, kirli ittifaklarını tek tek bozmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu eli kanlı katiller ülkemizin gençlerinin geleceğini, yarınlarını çalamayacaklar.' dedi.
Kirli ittifakları tek tek bozmaya devam ediyoruz
AA - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Malatya 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Halk oylamasında Malatya'dan yükselen "Evet" seslerinin yeri göğü inlettiğini belirterek, partililere "2019'da yeni bir destan yazmaya var mısınız? Yeni bir rekora imza atacak mıyız? Eski Türkiye'nin kapılarını bir daha açılmamak üzere kapatmaya hazır mısınız?" diye soran ve "Evet" yanıtı alan Yıldırım, "Allah'ına kurban Malatya. İşte Malatya, işte teşkilat." dedi.



"Türkiye umudun adıdır, gelecek Türkiye'nindir." ifadesini kullanan Yıldırım, şu anda bölgede birçok yerde Türkiye nidalarının yeri göğü inlettiğini, bu nidaların bugüne kadar karşılıksız bırakılmadığını, bundan sonra da bırakılmayacağını belirtti. Türkiye'nin hukukunu çiğnetmeme konusunda kararlı olduklarını dile getiren Yıldırım, hem ülkenin bütünlüğünün hem de vatandaşların can ve mal güvenliğinin her türlü tehlikeye karşı korunacağını söyledi.

Terörle mücadelenin, öncelikle vatandaşları terör şiddetinden, terörün zulmünden kurtarmak için olduğunu vurgulayan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir ayın geride kaldığını hatırlattı.

"Kirli ittifaklarını tek tek bozmaya devam ediyoruz"

Mehmetçik'in Afrin'de destan yazdığını, kahramanlık üstüne kahramanlıklar yaşattığını ifade eden Yıldırım, "Sınırımıza yakın bölgelerin önemli bir kısmını terör örgütlerinden temizledik. Mehmetçiğimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok ama çok dikkatli hareket ediyor. Bize siviller konusunda ders vermeye kalkanlar, utanç dolu tarihinize bir bakın, ondan sonra konuşun." dedi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz kimseyi diliyle, inancıyla, mezhebiyle, etnik kökeniyle değerlendirmedik. Bizim için insan, eşref-i mahluktur. Yaratılmışların en şereflisidir. Suriye'de de Afrin'de de aynı anlayışla ilerliyoruz. Orada mezhep çatışmaları çıkarmak isteyenlere karşı mücadele veriyoruz. Etnik katliam yapanları bölgeden defetmek için büyük bir mücadele veriyoruz. PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın yalanlarını, oyunlarını, kirli ittifaklarını tek tek bozmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu eli kanlı katiller ve onları cesaretlendiren örgütler, ülkemizin gençlerinin geleceğini, yarınlarını çalamayacaklar. Bu terör örgütlerini bertaraf ederek sadece kendi sınırlarımızı değil, bölgemizin geleceğini de güvenceye alacağız. Bölgesel ve küresel barış için bunu inşallah başaracağız. Başkasının acılarını hissetmeyen emperyal güçlerin yapması gerekenin de bu olduğunu düşünüyoruz."



"Kan dökücü terör örgütleriyle aranıza mesafe koyun"

Yıldırım, meşru bir devletin, terör örgütlerinden hiçbirini kendisine dost edinmeyeceğini vurguladı.

"Terör örgütlerine sempati besleyenin eline kan bulaşır." diyen Yıldırım, senelerdir dostlarına hep bunu söylediklerini kaydetti.

Yıldırım, "Terör örgütlerini, cinayet şebekelerini kendi siyasetinizin aracı olarak görmeyin. Kan dökücü terör örgütleriyle aranıza erişilmez mesafe koyun. Evet, biz yılmadan, usanmadan bu mücadeleyi vereceğiz. Şehitlerimizin emanetine hakkıyla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin sevgili Malatyalılar, yarınımız bugünden çok daha güzel olacak." diye konuştu.

Seçim ittifakı teklifi

Başbakan Yıldırım "Gizli kapaklı ittifakları artık ortadan kaldırıyoruz. Her şey milletin gözü önünde olacak ama ne yaparsak yapalım anamuhalefet CHP'yi bir türlü mutlu edemedik. Hemen çamur atmaya, ağızlarını bozmaya başladılar." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi:
"Biri çıkmış diyor ki 'Cumhur İttifakı ahlaksız teklif.' Yahu bu nasıl bir kendini bilmezlik. Sen 'Cumhur İttifakı'na, milletin adının geçtiği böyle bir yere bu benzetmeyi nasıl yaparsın. Bunlar fikir üretemeyince asabileşiyorlar, kabalaşıyorlar, çirkinleşiyorlar."
Yorum Yazın